VOLG ONS OP TWITTER

11-10-2015: Fendert 2 - The Gunners 2

Fendert 2 - The Gunners 2
Resultaatvoetbal kan ook leuk zijn. De Fendert 2 heeft ook The Gunners 2 op de knieën gekregen met veel inzet en scherpe duels. In de opbouw waren de blauw-witten uit Breda misschien wel de betere ploeg, maar ze kwamen niet verder dan halverwege onze helft. De Fendert was collectief gewoon een hechter team en profiteerde van foutjes van de opponent. Halverwege was het reeds 3-0 en na het laatste fluitsignaal van de zeer goede scheidsrechter stond er 5-0 op het scorebord.

Er was duidelijk geen sprake van onderschatting van deze tegenstander. De Fendert stond direct goed georganiseerd, maar liet het initiatief wel aan de tegenstander. De achterste linie was heer en meester en kende in Lars een uitblinker, omdat veel aanvallen over zijn kant kwamen. De ruimte lag daardoor op rechts, waar Nick een kans kreeg om z’n energie kwijt te raken. De eerste de beste bal die in zijn omgeving kwam was direct raak ook. Z’n tegenstander werd wat onrustig en speelde niet lekker terug op de keeper, waar Nick van profiteerde. Het spelbeeld veranderde niet; The Gunners speelde tot de middenlijn vrij goed, maar in de omschakeling was De Fendert dodelijk. Wederom een fout achterin zorgde ervoor dat papa Tinus alleen op de keeper af kon gaan. Een speler van The Gunners gebruikte de noodrem door aan zijn shirt te gaan hangen, waardoor de scheids weinig anders kon doen dan te wijzen naar de stip. Johan benutte dit buitenkansje en schroefde zijn totaal op naar 3 treffers dit seizoen. Tot aan de pauze gebeurde er niet veel. The Gunners kon alleen enkele afstand schoten lossen, maar daar werd Martijn niet mee op de proef gesteld. Vlak voor het rustsignaal wist Henri even niet wat hem overkwam, toen de bal binnen de 16 voor zijn voeten viel en er werkelijk geen enkele tegenstander in zijn buurt liep. Met zoveel tijd kan het dan wel eens misgaan, maar hij schoof het balletje beheerst onder de keeper door. Ruststand 3-0 is altijd lekker thee drinken.

Direct na de rust probeerde The Gunners nog wel even aan te zetten en moesten we op onze hoede zijn, maar na een minuut of 10 was het dan toch gedaan. Op een assist van Bas knalde Tinus de bal met zijn chocolade been in de winkelhaak achter de verbouwereerde goalie. Met de 4-0 was het gedaan met de weerstand van de gasten uit Breda en werd de wedstrijd “rustig” uitgespeeld. Een kwartier voor tijd werd nog de 5-0 aangetekend. Uit opnieuw een voorzet van Bas werd de bal door Erwin verlengd op Nick die volledig vrijstaand de bal langs de keeper kon schieten. Voor The Gunners misschien wat frustrerend omdat het redelijk voetbal speelt, maar heel makkelijk goals weggeeft. Voor De Fendert weer lekkere punten, maar het voetbal houdt nog niet over. Gezien de opkomst op de trainingen kunnen we daar lekker aan gaan werken. Volgende week DFS uit. Een voor ons onbekende tegenstander aan de Zeeuwse kust!

Ben & Ruud

 

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!