VOLG ONS OP TWITTER

11-11-2018: MO13 ziet de Oranje Leeuwinnen overtuigend winnen!

MO13 ziet de Oranje Leeuwinnen overtuigend winnen!

Op vrijdagavond 9 november speelden de Oranje Leeuwinnen de belangrijke WK kwalificatie play-off wedstrijd tegen Zwitserland. Met 44 speelsters, ouders, broertjes en zusjes vertrok het MO13 team vanaf Sportpark De Fendert met een touringcar naar Utrecht om deze wedstrijd te bezoeken. De meiden van MO13 zorgden op de heenreis zelf voor "eigentijdse" muziek: er werd gezongen, feest gevierd en van links naar rechts gedanst in de bus. Voor de nodige versnaperingen was gezorgd. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuke avond van te maken. De laatste kilometers richting Stadion Galgenwaard werden we als “very important persons” door een politie-escorte begeleid om op tijd aan te komen bij het stadion. Gelukkig zat iedereen op tijd op zijn plek.

Nederland speelde een sterke eerste helft, met kansen voor onder andere Lieke Martens: de sterspeelster van Barcelona werkte een voorzet van Groenen met de borst tegen de kruising. Toch wist Oranje voor rust (nog) niet te scoren.

De tweede helft werd gespeeld richting de fanatieke Bunnik-side: de tribune waar wij zaten. Vijf minuten na rust was het raak! een vrije trap van aanvoerster Spitse caramboleerde via de binnenkant van de paal het doel in. In de 71e minuut veroverde Miedema de bal en via Van de Sanden werd Martens gevonden, die vervolgens koeltjes in de verre hoek scoorde. Tien minuten voor tijd maakte Miedema de 3-0 na een prima actie van Beerensteyn. 

Met deze overtuigende overwinning reist Nederland naar Schaffhausen (Zwitserland) af om zich aanstaande dinsdag te kwalificeren voor het WK, dat volgende zomer in Frankrijk plaatsvindt.

De terugreis naar Fijnaart verliep (ditmaal zonder politiebegeleiding) gemoedelijk en rond 23:30 uur kwamen wij weer veilig aan op ons sportpark. Een mooie ervaring voor MO13: een leuk en gezellig team met enthousiaste trainers en leiders! Dat het vrouwenvoetbal de laatste jaren in de lift zit, bewijst onze voetbalvereniging De Fendert: Met MO11, MO13, MO17, 2 vrouwen seniorenteams en een 35+ team op vrijdagavond heeft v.v. de Fendert een uniek aantal voetballende meisjes en dames.

Iedereen bedankt die deze avond mogelijk gemaakt heeft!

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!