VOLG ONS OP TWITTER

13-05-2018: Piraten op weg naar het WK!

Piraten op weg naar het WK!

Het jeugdkamp van 2018 was weer een enorm succes voor alle deelnemers en vrijwillgers. Naast de vele foto's heeft de organisatie een prachtig verslag geschreven van dit mooie evenement.

Ben je benieuwd naar het verhaal van de Piraten op weg naar het WK? Lees dan verder!

Met dank aan alle vrijwilligers,

Team Jeugdkamp vv de FendertDe start 2018
Gaat het goed komen, komt er een goed vervolg? Het eerste overleg is er dan ook al in oktober. We zitten rond de tafel en ik voel geen moment de twijfel. Hier zitten dames die er vol voor gaan. De plannen worden gesmeed, de actielijst groeit en  een ieder staat op om taken op zich te nemen. Mooi, de nieuwkomers voorop, dit is goed. Het thema is duidelijk: Piraten op weg naar het WK. Er wordt al een beetje scheef naar elkaar gekeken , a.u.b., mag in deze WK-uitgave Nederland meedoen. Het besluit is resoluut JAAA. Dus ook in dit WK zal bij ons de kleur oranje vertegenwoordigd worden. Nog een besluit: Het is vroeg in de maand mei dus laten we weer heerlijk gebruik maken van ons mooie zwembad ‘De Oester’. Ja, Piraten en water zijn onoplosbaar aan elkaar verbonden. Goed idee! Zo gaan al langzaam de diverse ideeën vorm krijgen en het is nog maar het eerste overleg. Maar heel veel hangt af van het aantal kinderen die zich aanmelden. Ook daar wordt aan gewerkt.
Maar liefst 68 kinderen melden zich aan  en je voelt de energie van de kinderen terugstromen in de groep.  Als dan ook nog veel vrijwilligers zich aanmelden, dan worden de ideeën al snel plannen en die plannen komen tot uitvoering.

D-Day, vrij vertaald De Dag
Woensdag 9 mei is de dag dat het ga gebeuren. De ochtendwerkploeg staat te popelen om aan te pakken. De sponsorborden worden opgehangen en de themaspandoeken doen niets verhullen. It’s piraten party time. De meiden maken van de keeperhoek weer een prachtig aangekleed tentenkamp. Alleen de tentjes ontbreken nog. En daar, achter die zwarte zee van schermen wat is dat?????
De eerste stoere piraten komen aangelopen. Hé, ben jij ook zwart?  Jawohl, we’re painting it all BLACK. Echt niet, hoor ik achter me, het wordt YELLOW power. De toon is gezet en het tentenkamp krijgt zijn mooie vorm en je ziet de piraatjes in en uit hun tentje kruipen. Best wel spannend, verteld een moeder. De eerste keer dat deze piraat in een donkere nacht in een tentje gaat slapen. Ik beloof haar dat, voor deze piraat gaat slapen, hij nog veel (vlammen) licht zal zien. Maar het is weer tijd voor de ouders om naar huis te gaan want hier zwaait de hoofdpiraat vanaf nu de scepter.

Opening
Er wordt als eerste getoost op een mooi piraten jeugdkamp en op de jarige , hiep hiep hoera. Dan aan de slag want er moet een mooie land/piraten vlag gemaakt worden. De meest mooie creaties krijgen we te zien. Vol trots wordt er mee gelopen en gezwaaid  en dan mag de jury beslissen wie er met de meeste punten weg gaat. Ik hoor al wat buikjes rammelen en ook kijkt men richting de poort. Het Family bestelautootje komt eraan, joh ETEN. Lekkere frietjes en een snack is ons deel. We treffen het met het weer, het is een heerlijke dag en ‘ren je rot’ staat op het program. Probeer dan maar eens je eigen weg te volgen als iedereen naar vak A  gaat en jij vindt toch echt antwoord C  beter. Gelukkig zijn er van die Piraten die overtuigd zijn van hun mening. Leuk om te zien bij geel/blauw…behalve.. Genoeg van al het gras en de zandhopen, we gaan te water!!!!

In het zwembad moet de conditie aangesterkt worden voor het komende WK. Er zal getraind worden op kracht, uithoudingsvermogen, teambuilding, souplesse en hoofd- en handcoördinatie onder grote druk. Het spel ENTEREN maakt indruk. Slingerend aan een touw en zover mogelijk het zwembad in duiken. Dat is gaaf joh. Even een lekker appeltje van Familie Roks. Ook het bibberspel is en blijft pittig. En ook het spel flessenpost was een ware conditieslag, de lichtvoetige hebben het voordeel en gaan als een brandweer (met sirene) over de lange mat. Maar ook weer mooi om te zien dat de stevige piraten er een snelle tijgersluipgang op nahouden. Eind goed al goed en na een snelle Jelle en een banaan van de jumbo, gaat de hele piratenbende luidt zingend naar het tentenkamp terug. De LEIDERS zingen luidkeels:  Piraten, piraten, piraten en de piraatjes zingen na: Piraten, piraten, piraten en met z’n allen: wij zijn piraten van de grote zee……………… heel leuk om mee te maken.  Maar wat wacht er op ons, daar op de keeperhoek bij het kaarslicht en….de lichtjes… !!?? We gaan eerst schat zoeken en worden daarbij geholpen door de diverse grote, sterke en soms ietwat gemene, zichzelf verstoppende piraten. Maar uiteindelijk, als je ze allemaal gevonden hebt, krijg je de schatkaart kompleet en weet je precies waar de schat ligt, RENNENNNNNN.

Spanning en sensatie
Het is tijd om even onderuitgezakt plaats te nemen bij het kampvuur, heerlijk een drankje erbij van slijterij Maas en chipjes van… mmmm lekker. De zwarte zee van schermen heeft plaats gemaakt voor een soort omgetoverde schouwburg met een mysterieuze uitstraling. We nemen plaats op de stoelen en ik  proef de spanning al toenemen, zo van: wat staat ons hier te verwachten!  Na de aankondiging vallen de mondjes open , een fakir, hier in ons eigen tentenkamp van VV De Fendert, het moet niet gekker worden. En Jawel, het wordt gekker. De fakir neemt ons mee op zijn mooie reis in fakirland. Hij leert ons dat alles te leren is als je het maar wilt. Zelf heeft hij schipbreuk geleden en had niets meer om van te leven. Totdat hij een oude fakir tegenkwam die hem het fakirvak heel graag wilde leren. (Ik moest even terugdenken aan al die vrijwilligers bij VV De Fendert, die ook hun kennis doorgeven aan de jonge voetballertjes). De fakir was ook heel speciaal en wilde het ons ook graag laten zien. Zo kregen we van alles te zien, af en toe best eng…. maar de fakir vertelde er altijd een mooi verhaal bij.  Het mes in zijn arm vonden we toch wel heftig ook al bleef er maar een heel klein sneetje over en toen de fakir vuur begon te spugen, zag ik rond mij heen allemaal sterretjes van grote ogen, die open gesperd zaten te kijken van: wat doet deze fakir nu? Ook werden er kinderen uitgenodigd om samen met de fakir een act te doen, je zag ze glunderen. Ondertussen werd het wat kouder en de spanning nam toe met de act met de guillotine, wie in het publiek durft dit aan? Altijd heb je weer van die ECHTE piraten die opstaan en zeggen doe mij maar, maar uiteindelijk was het ons Daantje die op het hakblok terecht kwam. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

De nacht
De nacht gaan we met spanning in maar er is gedurende de nacht niets meer van te merken. De Piraatjes snurken als groten en ‘s morgens vroeg is het de bal die weer verbindingen zoekt. Heel de groep doet weer de ochtendgymnastiek op diverse feestnummers. Deze keer niet de ‘dab’ maar de nieuw rage ‘fortnite’ dansjes. Het heerlijke ontbijt van de bakkerij Nagelkerke gaat  er in als zoete koek. En dan is het eindelijk zover, het WK VOETBAL. Alle teams strijden tegen elkaar en dat levert vele mooie voetbalmomenten op. Pijntjes worden verbeten, emoties worden getoond en de feestjes worden gevierd. En dat allemaal op 100 vierkante meter met 68 kinderen met hun fanatieke begeleiders en het genietende publiek langs de zijdes. Er waren uiteindelijk 68 winnaars maar en er kan er maar één de beste zijn. Dit werd luidkeels gevierd door Argentinië, de kleur blauw.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!