14-03-2016: De Fendert MB1 – SC Gastel MB1

De Fendert MB1 – SC Gastel MB1

Op een zonovergoten sportpark de Fendert stond de derby tussen de meiden B1 van de Fendert en SC Gastel op het programma. Een mooi affiche die op waarde werd geschat en gespeeld werd op het hoofdveld. Onze talenten hadden in de voorjaarscompetitie nog maar 1 wedstrijd gespeeld, een gelijkspel, en Gastel had al 4 wedstrijden gespeeld en 3 x dik gewonnen. We waren dus gewaarschuwd.

Zoals in de huisstijl van het MB1 staat, zetten we de tegenstander gelijk onder druk met verzorgd voetbal. Na 14 minuten was het cornertijd. De tegenstander werd zo vastgezet, dat we 6 corners achter elkaar kregen en bij de 6e was het eindelijk raak. In een mêlee van spelers schoot Demi de bal tegen de touwen en stonden we verdiend voor, 1 - 0. Bij een ingooi op onze helft was het tijd om te wisselen. In de verdediging waren er 2 nieuwe speelsters en de organisatie stond nog niet helemaal goed. Hier profiteerde de Fendertse Denise van Steen van en ze schoot de 1 – 1 op het scorebord. Een niet zo handig moment om te wisselen dus . . .  Even later kreeg Gaby in de 16 van Gastel de bal, ze dolde 2 tegenstanders, kreeg een duw met 2 handen, bleef op de been en schoot rakelings langs de paal. Helaas voor ons aan de verkeerde kant waardoor we gingen rusten met een 1 – 1 stand.

De 2e helft startten de Gastelse meiden wat sterker en stonden we even te verdedigen. Maar ook dat kunnen we goed, want behalve een balletje op de bovenkant van de lat, gaven we nauwelijks kansen weg. Na een minuut of 10 kantelde de wedstrijd weer de goede kant op. Een mooie steekbal kwam op de arm van een Gastels meisje. Binnen de 16, dus de goed leidende scheids, kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De zieke laatste vrouw Angeline mocht aanleggen en schoot de bal onhoudbaar binnen en we stonden weer voor, 2 – 1. In de 30e minuut ging Demi goed door en met een katachtige redding haalde de Gastelse keepster de bal uit het doel. Met nog een minuut of 10 te spelen brak de verzorgingstijd aan. Suzanne verrekte een ingetapete spier. Angeline kreeg kramp. Daphne steken in de zij. Colette kreeg last van een scheenbeen. Het gevolg was ruim 8 minuten blessuretijd. Voor ons helaas 1 minuutje teveel. Uit een ingooi ver op de helft van Gastel werd de bal vanaf de 16 meter naar voren gepeerd, net over de verdediging heen en een Gastelse aanvalster punterde de bal langs invalkeepster Frederique. De bal rolde tergend langzaam het doel in: 2 – 2. Direct vanaf de aftrap kregen we nog een mooie kans, maar de bal werd helaas te wild en te hoog geschoten, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 – 2. Het talrijke publiek was deze middag de winnaar.