15-09-2015: De Fendert 2 - WHS 2

De Fendert 2 - WHS 2

Een goede wedstrijd van de reserves tegen WHS heeft de kater van de mislukte seizoensopening van een week eerder bij Rijsoord weggespoeld. Op karakter en met goed veldspel werden de groen witten uit Sint Annaland verslagen. Na de pauze een hattrick van Sven, opgeteld bij de goal van Hassan in de eerste helft en een schoon doel van Martijn, werd dus een mooie 4-0 score behaald in de eerste thuiswedstrijd van deze competitie.

De Fendert begon goed aan de wedstrijd. Agressief in de duels en met een goede veldbezetting. Serge was een goed aanspeelpunt en daardoor konden we steeds WHS onder druk houden. Erwin en Hassan kregen op de half op deze wijze ook meer ruimte om een actie te maken. WHS wilde met verzorgd voetbal de spitsen bereiken, maar de aanvoer moest van het middenveld komen en daar was De Fendert echter de baas. Henri en Martijn gaven hun tegenstander geen meter. Verder zat ook onze verdediging er kort op, zodat we eigenlijk geen kans weggaven. De beide backs, Rick en Lars konden regelmatig mee opkomen. Nadat Hassan eerst een riante mogelijkheid om zeep had geholpen, verzilverde hij wel het buitenkansje uit de daar op volgende corner. Hij verlengde een schot van Henri en de goalie van WHS had het nakijken. Een dik verdiende voorsprong die eigenlijk voor de rust al verdubbeld had moeten zijn. Na de pauze was het spel wat minder zorgvuldig, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. De drie treffers van Sven na de pauze waren uiteindelijk een goede afspiegeling van de uiteindelijke krachtsverhouding. Carlo zag nog 2 goals afgekeurd worden, maar dat mocht de pret verder niet drukken. Er wordt alweer vooruit gekeken naar de ontmoeting met Prinsenland volgende week. In ieder geval is de zeperd van vorige week weer rechtgezet middels deze prima wedstrijd. Carlo en Joost; bedankt voor jullie beschikbaarheid en inzet!

Ben & Ruud