17-06-2018: De Fendert 2 promoveert naar de 2e klasse reserve

De Fendert 2 promoveert naar de 2e klasse reserve

Het is de mannen van Ruud en Ben Winkelhof gelukt! Na een lang seizoen met als toetje maar liefst 3 promotiewedstrijden, is De Fendert 2 erin geslaagd de 2e klasse reserve te bereiken. De apotheose van de nacompetitie vond plaats afgelopen zaterdag 16 juni. De Fendert 2 ontving Dubbeldam 2 dat met talloze supporters naar Sportpark `De Fendert` was afgereisd en voor een heuse cupsfeer zorgde. Na een voorzichtig begin van beide partijen bleek meteen dat De Fendert `goed stond`. Alhoewel Dubbeldam goed verzorgd voetbal probeerde te spelen van achteruit leidde dat niet tot mogelijkheden. Aan de andere kant zorgde de snelheid van Koen en Janko voor meer dreiging. De eerste kleine mogelijkheden waren dan ook voor De Fendert. Toch had De Fendert een presentje nodig om aan de leiding te komen. Yari pikte attent een door de midden gespeelde bal op en liep het zestienmetergebied in.

Alhoewel de bal hem op correcte manier werd ontfutseld, legde de arbiter de bal op de stip. De Dubbeldam aanvoerder kreeg voor deze actie ook de gele kaart voorgehouden. Davy liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot feilloos de 1-0 tegen de touwen. Hierna bleef De Fendert het initiatief behouden.In de 30e minuut maakte Michael zich tussen 3 tegenstanders knap vrij, haalde op links de achterlijn en legde de bal voor. De inlopende Koen verlengde met het hoofd naar de geheel vrijstaande Janko die kiezelhard de 2-0 binnen roste.

Na de thee zakte het spel van beide partijen wat in. Dubbeldam leek niet bij machte om nog een vuist te maken en De Fendert leek de wedstrijd simpel uit te willen spelen. Zeker toen de ongelukkige Dubbeldam aanvoerder een hard ingeschoten vrije trap van Bas tegen zijn arm kreeg en zo met zijn 2e gele kaart kon vertrekken leek het pleit beslecht. Toch richtte Dubbeldam zich het laatste kwartier op. Nadat de gasten de paal hadden geraakt kregen zij 10 minuten voor tijd ook een meevallertje. Een correcte sliding van Henry werd ook, tot ieders verbazing, tot strafschop gepromoveerd en Dubbeldam maakte de aansluiting 2-1. De wisselingen aan beide zijdes zorgden voor een wat rommelig einde. Nick redde knap bij een inzet van Dubbeldam en aan de andere kant verzuimde De Fendert de geboden ruimte middels countermogelijkheden te benutten. Toen de arbiter, na bijtelling van 7 minuten `blessuretijd` affloot was het zeker….

De Fendert 2 heeft een prima prestatie geleverd door promotie af te dwingen naar de 2e klasse reserve.

Na de wedstrijd brak er een leuk feestje los en werden De Fendert 2 coaches Ruud en Ben in het zonnetje gezet voor hun vele verdiensten bij De Fendert 2!