VOLG ONS OP TWITTER

17-09-2016: Groot-Ammers JO13-2 - De Fendert JO13-2

Groot-Ammers JO13-2 - De Fendert JO13-2

Vroeg uit de veren, ja dat moesten we deze zaterdag. Om half negen voetballen in Groot-Ammers betekent om 7:00 uur vertrekken vanaf sportpark “De Fendert”. Onze jongens zijn echte voetbaldieren, dus ging het uit bed komen gemakkelijker als in de week.

Na een prachtig ritje door een schitterend stukje Holland en eindigend langs de Lek zijn we aangekomen in Groot-Ammers. Snel de schoenen aan en klaargemaakt voor de strijd. Vervolgens nog een zeer doordachte speech gehouden en de mannen hun positie gewezen. Voor sommigen in eerste instantie niet hun favoriete positie, maar achteraf bleken de verborgen talenten met grote getalen zich te openbaren !!

De Fendert trapte af en meteen was te zien dat onze jongens er zin in hadden. Toch wat aftastend, want die grote groene weide is wel even wat anders dan het halve veldje van al die jaren eerder.

Het balbezit en veldoverwicht was duidelijk aan de Fendert toe te wijden, maar helaas door een counter konden we, de enige keer dat Groot-Ammers op onze helft was, niet voorkomen dat we op 1-0 achter kwamen.
Onze jongens, dan bedoel ik natuurlijk ook Mare, lieten de kopjes niet hangen en gingen voor de gelijkmaker. Voor de tweede keer kwam Groot-Ammers op onze helft en kregen een vrije trap vanaf 18 mtr nadat Mare een volledig reglementaire schouderduw had gegeven. Deze ging erin en onvoorstelbaar maar waar, we stonden achter met 2-0.

Dit was gezien het overwicht volledig tegen de verhouding in, maar ons team liet zich niet gek maken en we bleven rustig voetballen. Na een goede aanval ronde Robin de kans af een scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer.

Na een scherpe analyse van beide coaches (Wilbert was vandaag helaas verhinderd, anders had hij nog scherper geweest) hebben we een aantal omzettingen gedaan. Een gouden zet was om Joshua op de nr 3 te zetten en uit te schakelen. Nou, ik kan je vertellen, die nr 3 van Groot-Ammers zit te denken om te stoppen met voetballen. De gevaarlijkste vent van de eerste helft heeft met Joshua in zijn nek de tweede helft bijna niets meer klaar gemaakt. Als de backs of de voorstopper toch een gaatje lieten vallen werd dit eenvoudig gecorrigeerd door onze solide laatste man Florijn.

Finn scoorde op een schitterende wijze met een afstandsschot de 2-2 binnen. Dat smaakte naar meer, want we waren gewoon beter en er was nog voldoende tijd. Mare was weer bezig aan een sterk optreden en tikte de 2-3 binnen. Door een klein foutje in de verdediging werd toch nog de 3-3 binnen getikt. Wat te doen… of gaan voor de winst of tevreden zijn met een punt? Voor de jongens van de Fendert was dit geen discussie en gingen voor de winst. Zo pegelde Dylan heerlijk de 4-3 binnen. Met nog 8 minuten op de klok moest dat genoeg zijn, toch…

Het werden spannende minuten, de spreekwoordelijke billenknijper was hier weer zeker van toepassing, totdat Collin het beu was en door wat wring en sjouw werk de 3-5 binnen knalde.

Het was gebeurt en de winst zat al veilig in de tas. De scheids liet nog wel 5 minuten extra doorspelen, maar dat was geen probleem meer. Het was een geweldige wedstrijd met spanning. Er is hard gewerkt, prima omschakeling bij balverlies. De verdedigers Daan, Koen, Tijn hebben keihard gewerkt, op het middenveld heeft Yorick hard gewerkt en zijn nodige steekballetjes gegeven, Finn die als vanouds niet te stoppen was, Stijn als solide controlerende middenvelder zijn positie meer als waar maakte was en tenslotte goed keerperswerk verricht door Tygo.

 

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!