17-10-2015: De Fendert E1 - Zwaluwe E1

De Fendert E1 - Zwaluwe E1
Vandaag stond alweer de 1e return wedstrijd op het programma tegen Zwaluwe E1, DE KOPLOPER !! De wedstrijd uit werd afgesloten met een 7-1 nederlaag en dus moesten we iets goedmaken. De tegenstander begon al niet scherp door hun tas met tenues te vergeten en meteen roken we de geur van punten.

We begonnen dus 15 minuten later dan gepland en de Fendert ging lekker van start. We leunden wel wat naar achteren en lieten Zwaluwe voetballen. Op elke positie werd geknokt voor elke meter. Dit resulteerde in een uitbraak, waarin we goed overzicht hielden en samenwerkten. De 1-0 was een feit door een doelpunt van Yorick.

We speelden hetzelfde spelletje verder, maar nu was Zwaluwe toch aan de gelukkige kant en scoorde de gelijkmaker. Niets aan de hand. We stonden immers heerlijk te voetballen en de koppies stonden scherp.

We merkten dat we steeds beter gingen ballen en we werden wat brutaler. We gingen de 1-2’jes aan, af en toe een driehoekje en de persoonlijke duels, zowel aanvallend als verdedigend, werden steeds meer gewonnen.
Voor rust nam de Fendert dan ook afstand en scoorde de 2-1 door een leep balletje van Collin. Wat een lekker gevoel is dat om met een voorsprong naar de thee te gaan.
In de rust is er gepraat over de goede dingen en dat we zo door moeten gaan, maar zeker de eerste vijf minuten scherp moeten zijn. Daar hebben we namelijk een slechte ervaring mee.

De start van de tweede helft was werkelijk formidabel. Dit was het team waar de leiding van heeft gedroomd en genoot met volle teugen.
Halverwege de tweede helft lukte het Zwaluwe toch om met enig fortuin op gelijke hoogte te komen. Even gingen de kopjes naar beneden, maar het besef dat we weleens punten konden gaan pakken tegen de koploper stemde het team alweer meteen positief.

We knokten ervoor, kregen de kansjes nog om de overwinning binnen te slepen, maar dat was ons vandaag nog niet gegund.

De eindstand bleef steken op 2-2, maar wat was het genieten vandaag. Complimenten van de leiding voor jullie allemaal, want zo zijn we een team waar een ieder rekening mee moet houden.

KLASSE !!!!!!!!!