VOLG ONS OP TWITTER

18-05-2018: De Fendert VR1 - Bruse Boys VR1

De Fendert VR1 - Bruse Boys VR1

Een zachte lentezon scheen zorgeloos op het veld. Er was geen briesje te bekennen en de boomtoppen stonden doodstil in de lucht. De zonnestralen waren aan het flirten met de mensen op het veld. Ondanks dat het half acht in de avond was, had je het vermoeden dat het ergens in de middag was. Vol verwachting ving de wedstrijd tegen Bruse Boys aan. De dames van Bruse Boys waren altijd lastig te verslaan, maar zij aan zij stonden veertien dames klaar om elkaar het hoofd boven water te houden en voor elkaar te vechten.

Ik heb nooit geloofd in magie, maar wat veertien dames deze avond hebben laten zien, kan niet anders beschreven worden. Het was onmogelijk om je ogen van Suus af te houden, die keer op keer als een cheeta achter haar prooi aan ging. Niet alleen haar prooi, maar ook de doorgebroken speelsters waar anderen het niet bij konden redden. Het was onmogelijk om er niet naar te kijken en niks anders te hebben dan respect. Negentig minuten lang heeft zij als laatste vrouw staan vechten en heeft zij anderen het onderspit laten delven.

Toch was de eerste aanval voor de Bruse Boys. Uit een corner werd bijna gescoord, maar Jannie wist het doel schoon te houden. Er zouden nog maar een paar echte aanvallen gepareerd moeten worden, zeker door het intense werk van de dames in de verdediging en Jannie op doel. Perfectie werd in dit geval gevonden in de tomeloze inzet van het volledige team. De aanvallen die vanuit De Fendert plaatsvonden, leken tot stand te komen zonder dat men met elkaar hoefde te communiceren. Het ging vanzelf. Iedereen begreep elkaar feilloos en dat is ook de reden dat Marion de 1-0 naar binnen kon schuiven.

Het viel van de zijkant op, hoe Wilmiek constant haar plek rond de zestien wist te veroveren en haar directe tegenstander op het verkeerde been wist te zetten. Het was dan ook niet geheel verrassend dat Wilmiek tot een paar keer toe dicht bij een goal was. Hoe streng Wilmiek ook voor zichzelf kan zijn, ze kan niet ontkennen dat ze niet meer dan terecht de 2-0 gemaakt heeft op aangeven van Marion. Als je me vraagt  wat mijn favoriete moment van de wedstrijd was, dan zou ik zeggen dat dit hem was. Het was alsof Wilmiek op twee plaatsen tegelijk kon zijn.

Ik was gefascineerd door het samenspel van Marjolein en Renée op het middenveld. Hoe Esther een immense afstand wist af te leggen aan de rechter flank. Hoe Linda haar man constant in de smiezen had op links. Mandy en Marcella die hun tegenstander tegen wisten te houden, voordat die de kans hadden om bij Jannie in de buurt te komen. Hoe Wietske de 3-0 in de touwen wist te werken, ondanks het keiharde revalideren. Hoe Britt op rechtshalf en later in de spits van ontzettende waarde is.  En zeker hoe Joyce de geweldige assist gaf in de tweede helft op Wietske, die voor  een fenomenale 4-0 zorgde. Joyce heeft bijna een complete wedstrijd lang niks anders gedaan dan zichzelf 100 procent geven. We hebben dit seizoen door  veel pech de volledige controle uit handen moeten geven, maar het leek er op dat we het eindelijk los hebben kunnen laten en ons eigen spel weer konden spelen.

Toch kwam Bruse Boys nog op een 4-1 stand terecht. De bal kon niet gered worden uit het net. Toch gingen de dames weer staan en speelden ze nog  alsof ze nog maar net op het veld stonden. Toch was het wederom Jannie die een geweldige redding wist te maken op een nieuwe aanval van Bruse Boys en de bal behendig voor de voeten van de aanvalster wist weg te werken. Daar stond ze, met een grijns op haar gezicht en haar vuist gebald in de lucht. Het was DE redding van de wedstrijd. De 5-1 kwam van de voet van Wietske, die met een hattrick een schitterende wedstrijd afsloot. Het was alsof je door een museum met kunstwerken aan het wandelen was. Vrijwel elke gebeurtenis was er eentje om te onthouden en weg te zetten onder een glazen stolp. De kleine details zijn altijd de mooiste. Dit is een wedstrijd om jezelf aan vast te houden en te beseffen dat, ondanks veel pech dit seizoen, dit het niveau is wat makkelijk behaald kan worden. Op een gegeven moment moet je stoppen om het jezelf kwalijk te nemen dat je dit jaar niet in de top drie mee doet en beseffen dat dit seizoen een leermoment is voor het komende seizoen. En geleerd hebben we zeker….

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!