20-03-2016: JEKA MB1 - De Fendert MB1

JEKA MB1 - De Fendert MB1

Afgelopen zaterdag mochten de mooi-weer-voetbalsterren van vv de Fendert MB1 een uitwedstrijd spelen tegen het MB1 van één van de grootste clubs van Breda, JEKA. Wederom werden onze voetbalintenties op waarde geschat want ook deze wedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld. Onze selectie was helaas niet helemaal compleet. Ons nieuwe Noordelijk talent Melanie heeft een schouder die niet altijd even goed in de kom blijft zitten, Angeline was nog steeds ziek en Frederique had een spierblessure opgelopen tijdens schoolgym. Na 2 gelijke spelen werd het eens tijd voor een driepunter.

De eerste 10 minuten waren voor onze talenten, waarbij we veel op de helft van de Bredase meisjes speelden, zonder tot grote kansen te komen. Na een kwartiertje zette de centrale middenvelder van JEKA een ééntweetje op en met een onhoudbaar afstandsschot kwamen we op achterstand, 1 – 0. Weer een kwartier later liet Demi haar tegenstander haar hielen zien, kon niet meer ingehaald worden en schoot via de binnenkant van de paal raak en zette 1 – 1 ruststand op het bord.

De tweede helft was ook gelijk opgaand, waarbij wij na zo’n 10 minuten een vrije trap van JEKA niet goed konden verwerken. Van dichtbij werd de bal ons doel in gepunterd en stonden we weer achter 2 - 1. Na 18 minuten kon het publiek smullen van een prachtige counter. Een corner van JEKA werd opgevangen door Jara en in 1 keer doorgespeeld naar Britt. Zij speelde de bal ook in 1 x door naar Demi en ook zij had maar 1 balcontact nodig om Babette vrij voor de keeper te zetten. Die bleef koel en schoof de bal langs de keeper en het stond weer gelijk 2 – 2. Zo’n 7 minuten voor tijd kwam de  aanvoerdster van de Kielegatse meiden weer het veld in. Fris en fruitig zette ze een solo in, tot in onze 16. Gelukkig stond Suzanne goed te keepen en zo werd deze kans onschadelijk gemaakt. In de slotfase werd er weer een mooie MB aanval opgezet. Na een dubbele ééntwee tussen Hannah en Babette ging de bal via Demi naar Gaby die binnen de 16 goed uit kon halen. Helaas voor ons net aan de verkeerde kant van de paal. Vlak hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde.

3 x een gelijkspel is maar 3 punten. Vorige week was het een zuur gelijkspel. Deze keer was het een terechte uitslag. Hopelijk wordt het komende zaterdag wat beter weer, want dan komen onze mooi-weer-diva’s beter uit de verf. Zaterdag spelen we thuis tegen dezelfde tegenstander. Hopelijk kunnen we onze fans dan eens trakteren op een overwinning. U bent uitgenodigd, de toegang is gratis.