20-03-2016: Yerseke C1 - De Fendert C1

Yerseke C1 - De Fendert C1

Zaterdagmorgen 9.30 uur vertrekt het C1 richting Zeeland naar het plaatsje Yerseke om daar de strijd aan te gaan met het C1 van deze vereniging. Daar aangekomen, in een zeer mooie accommodatie, gingen de jongens zich omkleden en konden we ons richten op de warming up. Nadat we deze hadden afgewerkt en in de kleedkamer de jongens de nodige instructies hadden meegegeven konden we gaan beginnen aan de wedstrijd. Eén punt was heel duidelijk vandaag: onderschat je tegenstander nooit, ook al heb je thuis gewonnen met 7-1.

Ik denk dat onze jongens dit stukje niet echt hadden opgeslagen. Want na een furieuze start zakte we toch weer in. Oké we komen dan wel op voorsprong door Colin die de bal netjes binnen schoot; 0-1.  Maar gezien de kansen hadden er zeker 3 meer in moeten liggen. Dus werk aan de winkel en snel vergeten zo’n eerste helft . Eerst de jongens maar even laten uitpraten om vervolgens te vertellen wat goed maar zeker wat beter kan. Na dit gedaan te hebben zagen we ook een ander C1 de tweede helft in gaan. De strijd werd aan gegaan; duels werden gewonnen en de tegenstander kwam niet van eigen helft af of misschien toch af en toe door de bal hoog en in paniek uit te verdedigen. Het tweede doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Ik mag zeggen dat deze van grote schoonheid was . Het was Kenzo die ons  liet genieten. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal op doel en verschalkte de iets voor zijn doel staande keeper; 0-2. Gezien het spelbeeld moest de stand zeker groter worden maar de kansen die zich voordeden werden slordig of niet goed afgerond. Een tiental minuten voor het einde had Yerseke door ‘dat het veld uit twee helften bestond’ en waagde zich door een uitbraak voor ons doel. Maar deze hadden wel een afmaker die uit een voorzet scoorde: 1-2. Tja en dan komt dat gevoel op zetten van: “waarom ?”. Het is niet nodig maar het gebeurt toch. Verder werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld en konden we tevreden en met drie punten naar het Brabantse land terug keren. Volgende week spelen we thuis tegen SJO de Westhoek om 10.00 uur. Maandag tweede paasdag treden we aan, uit in Roosendaal, tegen Roosendaal onder de 14 voor de beker om 13.15 uur.