VOLG ONS OP TWITTER

20-04-2016: D3 kampioen!

D3 kampioen!

Zaterdagmorgen 16 april 8 uur: 13 gespannen gezichtjes in kleedkamer 1.

Vandaag moet al het harde werken van iedereen beloond worden met een prijs, elke dinsdag en donderdag eindeloos passen en trappen, al die uren hard werken onder aanvoering van don Leo kunnen vandaag omgezet worden in de ultieme beloning. Op de vraag of ze zenuwachtig zijn komt een quasi nonchalante nee hoor, maar ze zijn stiller dan anders. Als ze eindelijk losgelaten worden na enkele minuten voelt de bal vertrouwd: vandaag gaat het gebeuren!

Na een goede warming-up worden de 11 namen bekend gemaakt die mogen beginnen, met de woorden “maak er een leuke pot van, geniet en heb plezier” worden ze de wei ingestuurd. Alle supporters zijn gespannen: kunnen ze de druk aan? Het eerste fluitsignaal en de Fendert vliegt uit de startblokken. Seolto word opgejaagd over het hele veld en weet niet meer waar ze heen moeten,  goed doorjagen levert al binnen de minuut de eerste kans op voor de boys. Florijn straft  gelijk een foutje af: 1-0. Alle spanning vloeit weg bij spelers en supporters. Seolto schrikt wakker en besluit om de spanning nog even terug te brengen met een mooie goal na 5 minuten, we zijn weer zoals we begonnen waren: 1-1. Waar er bij Barcelona in de aanvalsmachine de laatste tijd wat hapert heef het D3 zijn eigen  aanvallers die laten zien waar ze voor staan. Al snel maakt Finn er na een goed opgezette aanval 2-1 van. Seolto probeert te voetballen maar komt er niet uit. De verdediging staat als een huis,  en mocht er onverhoopt iemand doorheen komen staat daar onze vertrouwde sluitpost om die spelden prikjes vakkundig te onderscheppen. Nu de aanval en verdediging niet te wensen overliet was het tijd aan ons centrale trio om zich te laten zien na goed voorbereidend werk van onze kanjers op het middenveld werd na een mooie steekpass Lasse in stelling gebracht die na 20 minuten  de verlossende 3-1 op het scorebord schoot. Veel tijd om ontspannen achteruit te leunen was er niet want het D3 besloot er een spektakel van te maken. Zoals de trainers het graag zien ging de bal rond in hoog tempo met altijd ergens wel een vrije man die te vinden was. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal in de voeten van Tijn die beheerst afrondde en zo de 4-1 op het scorebord schoot. Maar de koek was nog niet op de eerste helft. Gastspeler Marijn besloot ook nog even zijn voeten te laten spreken en hij werd vrij gevonden in de 16 en met een mooie schuiver schoot hij de 5-1 binnen.

De rust werd benut om de jongens erop te wijzen dat er vooral gevoetbald moet worden en vooral van deze riante stand te genieten en mekaar wat extra te gunnen. Dat gunnen was niet tegen dovemans oren gezegd en de tweede helft ging verder waar de eerste was gestopt. Al snel volgde weer kans op kans waar net dat kleine beetje geluk ontbrak om de score hoger te tillen. Zoals zo vaak met voetbalwijsheden “als je zelf niet scoort krijg je er 1 tegen” en prompt schoot Seolto de 5-2 binnen, dwars door het net. De Fendert bleef de bovenliggende partij, maar had moeite het net te vinden tot uit een corner Marijn  besloot mee naar voren te gaan en met veel gevoel vanaf randje 16 de bal binnen krulde: 6-2. De Fendert besloot dat het hiermee goed zat en creëerde nog enkele kansjes maar 6-2 was de mooie uitslag.

Na het laatste fluitsignaal barste de vreugde los bij iedereen die de Fendert een warm hart toe draagt. De spelers hossend en juichend over het veld. De leiders keken even en wisten “we hebben iets moois neer gezet”.

De champagne flessen plopte open en het is een feit:

FENDERT D3 KAMPIOEN!

Gelukkig had de regen vooraf gezorgd voor wat mooie plassen zodat onze talenten zich daar flink in konden laten gaan. De kleedkamer leek wel op een modderbad maar dat maakte niet uit, de muziek werd flink opgeschroefd  en de sfeer zat er goed in en het bleef nog lang onrustig op het voetbalveld.

Via deze weg willen we alle leiders en spelers van de teams die ons hebben geholpen met de spelertjes regelen zodat we elke week op volle oorlogssterkte stonden bedanken voor een mooi seizoen. Ook alle ouders die in wind en regen onze jongens aanmoedigen en ons uit de brand helpen: heel erg bedankt!

Sportieve groeten,

Twee trotse leiders

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!