VOLG ONS OP TWITTER

20-11-2016: De Fendert MO19-1 - ST Duiveland/DZC'09 MO19-1

De Fendert MO19-1 - ST Duiveland/DZC'09 MO19-1

Afgelopen zaterdag hebben de talenten van MO19 de degens gekruist met de meiden van het combinatie team Duiveland/DZC’09 uit het Zeeuwse Oosterland/Zonnemaire. De week ervoor had de tegenstander in en tegen Klundert met 1 – 4 gewonnen. Uit hadden wij met 2 – 1 verloren. Een opponent in vorm, niet te onderschatten. De dag begon guur. De warming-up was tam.

De 1e 7 minuten van de 1e helft probeerden de Zeeuwse meisjes ons onder druk te zetten, zonder kansen te creëren. Hierna waren onze meiden warm, de mouwen werden opgestroopt en we kregen weer een MO19 te zien, zoals we ze kennen. Na zo’n 10 minuten kregen we een vrije trap net buiten de 16. Helaas werd deze ruim over en naast geschoten.  Na 15 minuten verdienden we na een handsbal weer een vrije trap, nu op 22 meter. Jara trapte deze bal met zoveel effect dat deze voor hun keepster onhoudbaar was en zo stond de 1 – 0 op het scorebord. Vlak hierna was er een mooie combinatie op rechts tussen Frederique en Babette. Binnen de 16 meter haalde Fré hard en laag uit en de bal verdween in het zijnet, 2 – 0. Wat een luxe. Maar het was nog niet gedaan, want na een voorzet van rechts nam Demi de bal op 8 meter van het doel de bal op haar pantoffel en schoot snoeihard de bal in het dak van het doel, 3 – 0. En nog kon het telraam niet opgeborgen worden. Na goed doorgaan op rechts, werd, zoals getraind, de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken op Demi en zij schoot haar 2e en onze 4e binnen, 4 – 0. En dat allemaal in de 1e helft.

Na de limonade hadden we de focus even in de kleedkamer laten liggen. De Zeeuwse meisjes profiteerden hiervan en schoten de 4 – 1 binnen. Hierna creëerden ze nog 2 kansjes, maar onze sterke keepster en dito verdediging vonden 1 eretreffer wel voldoende. Na zo’n 20 minuten ging Demi vanaf het middenveld goed door en na een bijna Messiaanse solo schoot ze ook de bal langs de keepster en scoorde de 5 – 1. Na zo’n half uur spelen kregen we de 15e corner... Als wij hieruit niet scoren, dan maar via een tegenstander. Met veel effect schoot Britt de bal tegen een Zeeuws scheenbeen aan en buiten bereik van de keepster kwam de 6 – 1 eindstand op het bord. Zonder nog meer hoogtepunten speelden we de wedstrijd uit, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst floot.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!