VOLG ONS OP TWITTER

21-08-2017: Informatie KNVB Wedstrijdzaken App en Voetbal.nl App

Informatie KNVB Wedstrijdzaken App en Voetbal.nl App

Bij de start van het komende voetbalseizoen (2017-2018) stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Het invullen van het mobiele digitale wedstrijdformulier zal gaan plaatsvinden m.b.v. de zogenaamde KNVB Wedstrijdzaken App (het is vanaf komend seizoen niet meer mogelijk om Sportlink te gebruiken voor het voorbereiden en vastleggen van wedstrijden middels het digitale wedstrijd formulier (dus hier kunnen we niet op terugvallen).

JO9 en JO11 maken momenteel geen gebruik van het digitaal wedsttrijd formulier. Dit zal in het komende seizoen ook niet veranderen. Het doorgeven van de uitslagen zal op dezelfde manier blijven plaatsvinden (via Sportlink Club op de computers in de bestuurskamer). De verwachting is overigens dat de KNVB dit in de toekomst ook gaan onderbrengen in de Wedstrijdzaken App.

Met de KNVB Wedstrijdzaken app leg je het volledige wedstrijdformulier digitaal vast op jouw mobiele telefoon. Van spelersopgaaf tot wissels en van tuchtzaken tot het invoeren van de eindstand. Alles wat voorheen plaatsvond op papier of op de pc, moet nu in de app worden ingevoerd. Na het geven van het akkoord op het mobiele digitale wedstrijdformulier, wordt het formulier automatisch doorgestuurd naar de bond. Dit scheelt dus weer een hoop extra werk voor de club.

Het is de bedoeling dat de aanvoerders, teammanagers (leider en / of trainers), wedstrijdsecretaris en clubscheidsrechters van v.v. de Fendert met de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App gaan werken.

Dit start dus voor het merendeel van de teams al op zaterdag 2 september (beker programma). Er volgen nog een aantal korte info sessies ter voorbereidingen voor de teammanagers (leider en / of trainers) en clubscheidstechters..

De App is overigens ook beschikbaar voor alle overige leden van v.v. de Fendert!


KNVB Wedstrijdzaken App downloaden:

De nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App is te downloaden in de Apple store (iPhone en iPad) en Google Play store (Android). De naam van de app is “Wedstrijdzaken” (van Sportlink services).


Aanmelden op de KNVB Wedstrijdzaken App:

Om je aan te melden / registreren in de KNVB Wedstrijdzaken App moet jouw eigen e-mailadres bekend zijn bij de ledenadministratie van v.v. de Fendert (en dus bij de KNVB). Alleen als de match kan worden gemaakt, dan kun je worden aangemeld. Het kan voorkomen dat jouw eigen e-mailadres niet of niet juist bekend is bij de ledenadministratie. In dat geval kun je dit melden aan ledenadm@vvdeFendert.nl (o.v.v. het juiste e-mail adres). Ook kan het e-mail adres maar eenmaal gekoppeld worden aan een lid (dus voor elk lid moet een eigen e-mailadres bij v.v. de Fendert bekend zijn).

Om klaar te zijn voor het komende seizoen, het verzoek aan alle teammanagers (leider en / of trainers), wedstrijdsecretaris en clubscheidsrechters, om de app te downloaden en te testen of ze zich kunnen aanmelden / registreren.  


Mogelijkheden KNVB wedstrijdzaken App voor leden:

Leden kunnen voortaan ook via de KNVB Wedstrijdzaken App een beperkt aantal eigen gegevens aanpassen (NAW gegevens). Dit wordt dan automatisch aangepast in de ledenadministratie van v.v. de Fendert en de KNVB (wijzigingen van overige persoonlijke gegevens moeten nog steeds worden doorgegeven aan ledenadm@vvdeFendert.nl).


Spelerspassen:

De kunststof spelerspassen komen met ingang van het komende seizoen te vervallen. Deze zijn inmiddels vervangen door digitale spelerspassen, welke voor alle actieve leden al beschikbaar zijn in de KNVB Wedstrijdzaken App. Als onderdeel van het mobiele digitale wedstrijdformulier worden de digitale passen gecontroleerd voor het begin van de wedstrijden door de scheidsrechter (op zijn smartphone). De eisen aan de foto op de digitale spelers zijn beperkt. Deze moet goed lijkend en actueel zijn (op dit moment zijn de foto’s geladen, zoals beschikbaar waren op de kunststof spelerspassen). Actieve leden kunnen (tot 4 november) zelf via de KNVB Wedstrijdzaken App een meeste actuele foto laden (bijv. door het maken van een “selfie”). Ook de teammanagers (leiders  en/of trainers) hebben / krijgen de mogelijkheid om de foto’s van de spelers van hun team aan te passen / actualiseren in de KNVB wedstrijdzaken app. Zonder digitale spelerspas is een speler niet speelgerechtigd. Indien er geen foto beschikbaar is op de digitale spelerspas, of de identiteit kan niet worden vastgesteld aan hand van de foto, dan mag een speler toch spelen, indien deze een geldig officieel ID bewijs kan overleggen.


Clubscheidsrechters: wanneer (en waar) moet je fluiten?

Over het algemeen word je daarvan, door v.v. de Fendert mondeling, per telefoon of per mail of van op de hoogte gebracht. Vanaf nu word je ook via de KNVB Wedstrijdzaken App van op de hoogte gesteld. Zodra je bent aangesteld voor een wedstrijd, ontvang je automatisch een push-bericht op je smartphone. Zo weet je altijd (waar en) wanneer je moet fluiten!


Werkwijze mobiel digitaal wedstrijd formulier in de praktijk:

Onderstaande instructiefilmpjes helpen aanvoerders, teammanagers (leiders en / of trainers), scheidsrechters bij het invullen van het wedstrijdformulier via de app. 

Spelersopgaaf


Spelerspascontrole


Wedstrijdverloop

 

Meer info m.b.t. mDWF:
http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning


Voetbal.nl App:

De huidige Voetbal.nl app wordt ook geheel vernieuwd en sluit straks naadloos aan bij de KNVB Wedstrijdzaken App. Voor alle zaken met betrekking tot het Wedstrijdformulier kun je gebruik maken de KNVB Wedstrijdzaken app. Voor uitslagen, standen, programma's en meer voetbalnieuws rondom je (favoriete) clubs kun je binnenkort gebruik maken van de nieuwe Voetbal.nl app. Om het je gemakkelijker te maken, heeft de KNVB ervoor gezorgd dat je in beide apps met dezelfde inloggegevens kunt inloggen (single account). Om gebruik te maken van alle (nieuwe) functionaliteit in deze app als KNVB lid, is het handig om je (opnieuw) te registreren met het e-mailadres, wat bekend is bij de ledenadministratie van v.v. de Fendert (en dus bij de KNVB).

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!