21-11-2015: De Fendert E2 - Seolto E2

De Fendert E2 - Seolto E2
Op een druilerige koude zaterdag stond DE wedstrijd van deze competitie op het programma: nummer 2 De Fendert E2 tegen koploper Seolto E2. Met drie punten voorsprong voor de ploeg uit Zevenbergen was de opdracht duidelijk: alles geven en na 50 minuten aan de goede kant van de score staan! Die opdracht was makkelijker gezegd dan gedaan; eerder dit seizoen werd met maar liefst 8-1 verloren tegen deze sterke tegenstander.

De Fendert begon voortvarend aan de wedstrijd. Met twee opgelegde kansen en een vrije trap van Wouter op de lat had de Fendert het heft in handen kunnen nemen in deze wedstrijd, maar mede dankzij de uitstekende goalie van Seolto bleef het 0-0. En dan zal je net zien dat het doelpunt aan de andere kant valt... Na een kleine tien minuten spelen kwam Seolto met hun eerste kans toch op 0-1. Een kleine domper, maar nog niets aan de hand. De Fendert bleef ondanks de achterstand een prima eerste helft spelen. Het spel ging redelijk gelijk op, maar Seolto wist toch op een gelukkige manier op 0-2 te komen, wat het zelfvertrouwen van de club uit Zevenbergen nog meer vergrootte.

In de rust hebben we nogmaals de koppen bij elkaar gestoken: E2 geeft nooit, maar dan ook nooit op, want wij zijn strijders tot het laatste fluitsignaal. Kort na rust kwam Niels tot 2x keer toe heel dicht bij een doelpunt: dat had de aansluitingstreffer kunnen zijn, maar opnieuw was de keeper van Seolto een sta in de weg. Het besef dat het er vandaag niet in zat, werd groter, en Seolto groeide nog meer in de wedstrijd. De tegenstander kreeg een aantal grote kansen om de score verder uit te bouwen, maar kon de score ook niet verder uitbouwen. Met een 0-2 eindstand was Seolto niet alleen de terechte winnaar, maar gaan de oprechte felicitaties ook naar onze buren voor het kampioenschap in deze prachtige competitie.

De Fendert mag met opgeven hoofd terug kijken naar deze wedstrijd: gezien de eerdere heenwedstrijd zijn we enorm gegroeid, we hebben mooie stappen gemaakt. Volgende week gaan we dit (halve) seizoen proberen op een mooie manier af te sluiten tegen Klundert. Tot dan!

Technische Staf E2
Thomas, Ferry en Sander