22-05-2016: De Fendert 2 - Hoek 3

De Fendert 2 - Hoek 3

In de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse reserve heeft Fendert 2 het thuisduel met Hoek 3 overtuigend, maar met klein verschil, gewonnen. Na een uitstekende eerste helft (1-0), volgde weliswaar een minder tweede bedrijf, maar over het geheel gezien was de uitslag (2-1) terecht. De gasten uit Hoek bleken een geroutineerd elftal en probeerden nog met opportunistisch spel een puntendeling uit het vuur te slepen, maar de ‘jonkies’ van De Fendert hielden stand.

In de aanloop naar de wedstrijd was het vooral voor de coaches een puzzel. Deze keer echter anders dan andere jaren en moesten er zelfs 2 jongens teleurgesteld ´op de tribune´ plaats nemen. Onder flink wat publieke belangstelling (dat zorgde voor een mooie sfeer) opende De Fendert goed. Hoek leek eerst de krachtsverhouding goed te willen inschatten en bleef compact op eigen helft waardoor de ruimtes niet groot waren. Zodra Hoek meer op onze helft probeerde te spelen, konden we via de omschakeling voor veel gevaar zorgen. De eindpass bleek helaas te vaak niet nauwkeurig. Toch kwamen we verdiend aan de leiding na een minuut of 20. Vanaf het middenveld werd de bal achter de laatste linie van Hoek gelegd en kreeg Sven de bal onder controle. Met een voor hem typische actie verschalkte hij de goalie en zorgde daarmee voor de openingstreffer. Niet veel later kreeg Sven de bal op rechts vrij aangespeeld en had hij de bal voor het doel langs moeten schuiven, waar Serge en Nick klaarstonden om het balletje in het net te deponeren. Helaas ging Sven voor eigen succes en verdween de bal over de achterlijn. Op rechts kwam eveneens gevaar van de steeds opkomende Rick, die zelf ook de keeper maar eens testte. Een mooie rush van Nick en zijn voorzet werd helaas ook niet tot doelpunt gepromoveerd, maar de 2-0 hing in de lucht. Op slag van rust liet Hoek ook even zien dat ze uit het niets kunnen scoren met enkele gevaarlijke schoten net buiten de 16. En Maikel moest enkele keren ingrijpen om een doorbraak naar het doel van Martijn te voorkomen. Het bleef bij 1-0 in de eerste 45 minuten.

De tweede helft ging Hoek nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Het team speelde iets meer vooruit en dat gaf ons meer ruimte, waar we normaal gesproken goed gebruik van kunnen maken. Er kwamen dus kansen voor beide teams, dat was snel duidelijk. De Fendert kon minder verzorgd voetballen, maar moest nu meer de lange bal gebruiken om de spitsen aan het werk te zetten. Maar ook in de 2e helft ontbrak het telkens aan de precisie in de eindpass. Na een kwartier spelen probeerde Bart een paar spelers het bos in te sturen, maar werd vakkundig door een Hoek-speler gevloerd. Op een meter of 25 van de goal vond Bas het tijd om eens wat te laten zien. We moeten het vast nog een tijd aanhoren, maar het was een fabuleuze trap, in de kruising. Onderkant lat, via de grond in het dak van het doel terug. Heerlijke goal; 2-0. Daarna ging Hoek opportunistisch spelen en werd er een spits bij gezet. Dat zorgde voor enkele hachelijke situaties voor de goal, maar steeds konden we opgelucht adem halen. Uit een vrije trap voor de gasten, werd de bal in de 16 ingebracht en de doorgekopte bal verdween onhoudbaar achter Martijn. Daarmee was het verschil weer 1 doelpunt; 2-1. Eerder hadden we al enkele kansjes op 3-0 laten liggen. De keeper van Hoek hield met een geweldig reflex Sven van zijn 2e goal door de bal uit de bovenhoek te ranselen. Omdat Hoek steeds meer spelers voor de bal had, ontstonden er na de 2-1 ook flinke mogelijkheden op 3-1. De mooiste was de kans voor Erwin, die een afgemeten bal van Bart (uit een slim snel genomen vrije trap) in het lege doel dacht te plaatsen. Een speler kon op de lijn nog redding brengen voor Hoek en zo werd de eindstand 2-1. Het moet gezegd dat Hoek een zeer leuke tegenstander was om tegen te spelen. Een sportief en gezellig team. Dinsdag gaan we op herhaling om de volgende ronde te bereiken. Bij voldoende supporters rijdt er een bus. Vertrek om 16:45 uur.

Leuk om zulke wedstrijden te spelen. Indien we de volgende ronde bereiken, dan wacht het team een nog mooier slot op 4 juni, met mogelijk veel buitenlandse belangstelling wegens ons internationaal toernooi.

Ben & Ruud