22-10-2016: Prinsenland VR1 - De Fendert Dames

Prinsenland VR1 - De Fendert Dames

De mist zeilde langzaam over de polder. Warm was het niet. De eerste berichten gingen al vroeg over en weer met hoe het met de zenuwen gesteld was. Iedereen had spanning in de benen. Prinsenland is een geduchte tegenstander en stonden fier op de tweede plek. En trots mogen ze zeker zijn. De vijand was ons nog onbekend, aangezien deze vorig seizoen nog op zondag speelden. Voor veel van onze dames was het een thuiswedstrijd. Een strijdplan werd opgemaakt en de benen werden verwarmd door de eerste zonnestralen die langzaam over het veld streken tijdens het opwarmen. Wie zouden we opofferen voor de dekking van hun belangrijkste speler? Dit heeft Wilmiek op zich genomen en tot grote vreugde van haar teamgenoten heeft ze dit geweldig gedaan. 90 minuten lang heeft Wilmiek situaties die niet veel voorkomen zeer goed ingeschat, iets wat alle lof verdient.

Terwijl het eerste fluitsignaal over het veld klonk, werd er meteen door alle spelers druk gezet. Ondanks dat Prinsenland er vroeg doorheen kwam, werd er niet gescoord. De opluchting was goed te voelen. Het was even aftasten en beide ploegen kwamen bij elkaar in de zestien. Toch was er keer op keer geen geluk en viel aan beide kanten geen doelpunt. De spanning was aanzienlijk vanaf de zijlijn. Marjet wist toch keer op keer de aanval te pareren en heeft geweldige reddingen gemaakt. Ondanks dat na de eerste aanval iedereen even stond te kijken hoe snel het kon gaan, heeft elke speler op het veld de moed niet opgegeven. Kim moest in de eerste helft het veld verlaten, nadat een voet kennis maakte met haar gezicht. Toch heeft ze schitterend staan spelen op het middenveld. Kim is tegenwoordig multi-inzetbaar en kan elke positie spelen. Langzaam liep de eerste helft af. Iedereen vroeg zichzelf af of het eerste doelpunt nog zou vallen. Het kon werkelijk beide kanten op gaan. Gelukkig hadden wij Boukje rechts achter staan die heel het veld achterin schoon wist te houden. Na 50 minuten viel het eindsignaal van de eerste helft.

De tweede helft begon met een doelpunt van Prinsenland. Met verbazing werd gekeken en er kwam een korte discussie hoe we de aanvallen af zouden wenden en wat de aanval eraan zou gaan doen. De aanval moest nu nog harder aan de bak. Er werden schitterende combinaties gemaakt, welke gewaardeerd werden door het publiek dat in grote getale aanwezig was. De ballen kwamen feilloos aan vanaf de verdediging naar de spitsen. Toch viel het doelpunt maar niet, mede door een geweldige keepster van Prinsenland. Uiteindelijk kwamen de kansen in de vorm van corners. Zoals het spreekwoord al zegt: 3 keer is scheepsrecht. Waar Eefke in haar laatste wedstrijd nog een grote kans had op de 1-1 met de eerste corner, ging het toch helaas mis. Al snel viel een tweede corner. Ook deze kwam in het tumult terecht en werd helaas te weinig mee gedaan. Toch werden de schouders er weer onder gezet en ging iedereen staan voor de derde corner. Deze kwam wederom met een flinke boog recht voor het doel. Evy stond klaar en kopte de bal schitterend in het net. Opluchting alom. Met 1-1 ging de zon weer een beetje schijnen en was er weer vertrouwen in de zaak. Marleen besloot dat het maar eens genoeg was geweest en wist een voorzet vanaf links onder de keepster door te werken. 2-1 voor de Fendert. Toch was de wedstrijd nog niet over. Prinsenland is gedurende 90 minuten goed bezig geweest en de 2-2 kon zomaar vallen. De verdediging van de Fendert had nog een hoop werk te doen. Met Caroline als laatste vrouw kwamen ze er alleen niet voorbij. Uiteindelijk viel het fluitsignaal voor het einde van de tweede helft. Er werd gefeest, maar er werd ook zeker respect getoond voor de tegenstander. Het was een zware, maar goede wedstrijd van beide kanten.

#PartTheRedSea