23-05-2016: D1 piekt op het juiste moment

D1 piekt op het juiste moment

Afgelopen zaterdag had de D1 van vv de Fendert een sterk bezet toernooi in Sint Maartensdijk. Met als tegenstanders in de Brabantse poule 1 BSC, RBC en DSE. De sterren equipe was enigszins aangepast. Mike, Tim en Jim van Dijk konden er helaas niet bij zijn. Gelukkig kregen we hulp van Merijn Vermunt en Jesse Machielse en Tycho de Jong van het D2, waarvoor dank. Zodat we toch met 13 gretige spelers op pad konden.

De 1e wedstrijd was tegen het Roosendaalse BSC. Na een afwachtend begin begonnen onze talenten te combineren. Na een mooie aanval over 4 schijven stond Tycho in de 16 op de juiste plaats om de D1 op 1 – 0 te zetten. Dit gaf de talenten moed om door te blijven gaan met goed voetbal. Na een mooie één-twee  kwam Finn alleen voor de keeper en koel schoof hij de 2 – 0 binnen. De 1e 3 punten waren binnen.

Na 25 minuten pauze stond de 2e wedstrijd tegen het Etten-Leurse DSE op het programma. Wederom een onbekende tegenstander. Zonder schroom werd de tegenstander vastgezet op de eigen helft. Na 3 mooie één-twee’s kwam weer Finn alleen voor de keeper en weer scoorde deze 2-benige middenvelder de 1 – 0, deze keer met zijn linkse been. Hierna viel Jurrian in. Normaal gesproken een snelle laatste man, deze keer in de spits. Goed gezien van de afscheid nemende coach John, want binnen 2 minuten schoot Jurrian de 2 – 0 binnen. 3 minuten later kreeg de Fendert een corner. Aanvoerder Sjoerd ging mee de 16 in en stond om de juiste plaats om de 3 – 0 binnen te koppen. Hierna werd Tycho door Jesse vrijgespeeld buiten de 16 en zijn afstandsschot ging onhoudbaar binnen en zo kwamen onze helden met 4 – 0 voor. Na een mooie steekpass van Jort kwam Jurrian alleen voor de keeper en hij schoot de 5 – 0 eindstand in de touwen.

Direct hierna mochten we op veld 1 tegen oud-profclub RBC aantreden. Beide ploegen hadden de 1e 2 wedstrijden gewonnen. Hier speelden we de minste wedstrijd van het toernooi. We vergaten te voetballen. Was het vermoeidheid? Waren ze onder de indruk van de naam RBC? Het werd een gelijkwaardige wedstrijd. Waarbij RBC aan het langste eind trok door een fraai afstandsschot van hun rechtsbenige linksbuiten die de bal knap richting de kruising krulde. De helaas afscheid nemende keeper Senna zat er nog goed bij. Helaas net niet goed genoeg, want via de onderkant van de lat viel de bal binnen 0 – 1 verloren.

In de pauze zagen onze talenten de enorme ‘Cup zonder grote oren’. Een bijzonder mooie prijs om het seizoen mee af te sluiten. En dat kon, want na de laatste poule wedstrijd bleek dat we 2e waren geworden in onze poule en dat we direct na het eten tegen de nummer 1 uit de Zeeuwse poule aan mochten treden voor de halve finale, Krabbendijke.

Krabbendijke had alle 3 de wedstrijden gewonnen. Een tegenstander met veel grote jongens. Maar ja, wij gaan niet opzij! Ook deze tegenstander werd goed vastgezet en door goed overspel bleven wij veel in balbezit. Na een matige steekpass, die door de tegenstander volledig werd gemist, kwam Tycho alleen voor de keeper en hij punterde de bal laag in de rechterhoek, 1 – 0 voor ons. Uit een tegenaanval onderschepten wij de bal, deze werd over de verdediging gelegd en zo kon Merijn alleen op de keeper af om de 2 – 0 te scoren. Hierna ging de king-of-the-kluts Bram Haverkamp goed door op rechts en hij schoot de bal onhoudbaar hard in de linker onderhoek voor de 3 – 0 eindstand.

We konden naar de finale. Na een tactische tip van de coaches kozen onze talenten wind mee. De finale was tegen NOAD uit Sint Philipsland, dat na penalty’s gewonnen had van RBC. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Gelukkig hadden we geen last van zenuwen, maar waren onze helden bijzonder gretig om voor de meesten hun D periode af te sluiten als kampioen. Fris, fruitig en fel combinerend werd de tegenstander omsingeld om hun 16 meter gebied. Sjoerd brak de ban met door na een corner de 1 – 0 binnen te tikken. Hierna liet Merijn zijn spitsenkwaliteit te zien, door op de juiste plaats te staan om een fraaie aanval te belonen met de 2 – 0. Dit kon toch niet meer mis gaan? Nee hoor, na een mooie combinatie tussen Jim Leijten en Mees, gaaf de laatste een strakke voorzet en kopte Sjoerd de 3 -0 binnen. Finn zette zelf een mooie aanval op en rondde deze ook zelf af, 4 – 0. Het sluitstuk was voor Hafijuh, die op de juiste plaats stond om een corner binnen te schieten en de eindstand op 5 – 0 te zetten.

Zo piekte de D1 op het juiste moment. Coach John had deze datum in augustus al omcirkeld om bij zijn afscheid als trainer hier te pieken door de reusachtige wisselbeker (zie foto) mee naar de Fendert te nemen. De mooiste complimenten ontvingen we van diverse scheidsrechters die ‘genoten’ hadden van het voetbal van onze talenten. Een terechte winnaar dus.