VOLG ONS OP TWITTER

23-05-2017: Oud Hollandse waterspelen 2017

Oud Hollandse waterspelen 2017

Het draaiboek ligt gereed, de plannen zijn gemaakt, de voorbereidingen zijn getroffen en uitgewerkt. Hier ligt het resultaat van een enthousiaste werkgroep met een enthousiaste voorzitster....

Het mooie weer is besteld en volgens de positivo's onder ons komt alles goed.
Vroeg op de vrijdagmorgen krijgen alle voorbereidingen hun bestemming.
De kinderen kunnen weer netjes ontvangen worden, het ziet er weer perfect uit.

 


De cirkel is compleet
In dit geval betrof het een antwoord van een ouder hoe het er uit ziet. Mooi, de keepershoek is helemaal rondom voorzien van grote en kleine tentjes. 64 jonge deelnemers en natuurlijk deelneemsters vinden er hun slaapplaats voor de nacht. Een geweldige opkomst van de Fendertse voetbaljeugd geboren 2006 2007 2008 en 2009. Een mooie plaats, voorzien van vele sponsorspandoeken en prachtige spandoeken met ondersteunende teksten. De stoelen en tafels in een grote cirkel in de midden.

Tijd voor de ouders om te gaan, en ga je ze missen vanavond? Nee hoor, ik zie ze straks in het zwembad, ben daar als vrijwilliger. Mooi ja, die hebben we echt wel nodig!! Een ander moedertje is wat emotioneler en ja het is wel spannend hoor, zijn eerste nachtje in een tentje slapen, maar hij heeft er veel zin in, ziet hem maar rennen daar tussen alle andere tentbewoners.

De aftrap
De regels worden doorgenomen en informatie wordt besproken. Je ziet de kleurige teams onstaan aan de 8 tafels. Kleuren die de verschillende Nederlandse provincies voorstellen. De punten die verdiend kunnen worden bij de verschillende spelonderdelen en hoe de uiteindelijke winnaar zal zegevieren.Maar het belangrijkste is dat alle kinderen zullen zegevieren met een onvergetelijk voetbal jeugdkamp!!!! Dat is ons hoofddoel.

De eerste opdracht is het maken van een wapenschild van je provincie. De meest kleurrijke wapenschilden ontstaan, die maken duidelijk dat hierover is nagedacht. Maar ook hier weer de spontane acties van de kinderen onderling. Alle kids voorzien van een hesje (verknipte vuilniszak), wat is er dan mooier dan onderling een kunstwerk op je buik en borst maken door er verf op te klodderen en dan tegen elkaar op te springen. Kun je het je voorstellen wat een prachtige schilderijen er rond liepen! MOOI MAN! Trots werden alle wapenschilden gepresenteerd door de teams en de jury nam hun besluit. De punten werden verdeeld en het scorebord zag er plots strijdbaar uit.

De frietjes van de Family laten niet lang op zich wachten en ook de uitgekozen snacks komen tevoorschijn uit het gele karretje van de Family tezamen met saus, appelmoes en een drankje. De vrijwilligers delen het uit en zoals altijd wordt er weer heerlijk gesmuld.

Ik hou van Holland quiz
Het wordt wat kouder, er vallen wat druppels en de dag is nog lang. We gaan in de kantine verder met de quiz. Een leuke quiz die de onderlinge provincies laten strijden op parate kennis over liedjes, aardrijkskunde en dergelijke.

Daarnaast het rad van geluk en de stoelendans met 64 kinderen. Erg leuk beeld hoor.

De energie SPAT ervan af
De rit naar het zwembad de Oester wordt begeleid door kletsen, zang en ander bravoure vertoon tussen de teams. Maar eenmaal in het zwembad gaat het echt gebeuren. Het wordt een energie verslindende spellentocht, zoals waterpolo, het buikspuitkanon, diverse vaardigheidsactiviteiten tegen de klok  en het vormen van woorden bij het letter opduikspel.
Moe maar voldaan terug naar het sportveld nadat de energie is hersteld na een snelle Jelle en een drankje.

Op het sportveld aangekomen horen we allerlei vreemde of toch wel bekende geluiden maar dan toch alleen te horen in een dierentuin?! Het volgende spel kan beginnen.. Zoek alle dieren op het sportpark en kom dan zo snel mogelijk naar de kantine en vul een rebus in. Het werd een heel spektakel van geluiden, rennen en sssst luisteren en weer actie. Die snelle Jelle kwam echt goed van pas! Van de ene kant van het veld naar de andere kant. Dat was een strijd tegen de klok. Oefffff.  

Dan heb je echt wel een kampvuur verdiend met kleur ,warmte en................ marshmallows.  Gezellig zingen en als grote toet……. Rob de verhalen verteller die het enthousiasme van de stad Rotterdam van de laatste week wist te stoppen in een mooi voetbalverhaal met in de hoofdrol weggelegd voor onze eigen Jazz....en natuurlijk Dirk Kuit.

Nou dan roept het bedje wel, al is het in een tentje…

De nachtwakers zijn er 
De "leiderTroep" trekt zich terug voor een lekkere snack van de Graanbeurs, een drankje en een tussentijds klein evaluatie gesprekje. Het gaat voorbeeldig. Hele leuke groepjes die plezier hebben en heel goed samenwerken. Van blijdschap  wordt er wat gezongen en het geluidniveau wordt iets aangepast aan het nachtelijk uur. Hiphop doet zijn intrede en de teksten zijn iets anders dan een paar uur daarvoor aan het kampvuur maar gelukkig ook niet voor iedereen te horen. 
Na een lange dag slaat de honger toch toe en een van de nachtwakers kom te hulp,  er wordt een BBQ geregeld om de ergste honger te stillen. Dan zie ik daar een paar bleke neusjes met een gigantische glimlach eronder voor de ramen verschijnen. Deze neusjes hadden de geur blijkbaar opgepikt en hadden een nachtwaker aangesproken. Mogen wij een heel klein hapje dan kunnen wij weer snel gaan slapen... Ja, dan smelt je als nachtwaker hoe groot en hoe sterk je ook bent en ik moet eerlijk zijn, ik deed het ook.

De nacht trekt voorbij en de ochtendglorie is daar., een mooie zon is ons deel. Zie je wel zei positivo met haar karakteriserende lach. Heerlijk wakker worden, uit je tent rollen en.........jawel voetballen.
Maar ondertussen worden de ontbijttafels in gereedheid gebracht door de vrijwilligers.
Maar eerst ochtendgymnastiek op muziek door ‘the Young Ones’. Wakker worden, wakker worden, wakwakwakwak wakker worden,  van links.... naar rechts en handjes in de lucht. Het is een genot, zo op de vroege morgen, de kinderen genieten er intens van en kijken hun ogen uit. Polonaise lopen vooruit, achteruit. Aaaan tafelllll...... Lekker een goede bodem leggen met wat bakkerij Nagelkerke je biedt. Eierkoek met gekookte ham is blijkbaar heerlijk, ja je bent nooit te oud om te leren.

De messen worden geslepen en de opstellingen worden met elkaar besproken. We missen nog keepershandschoenen. Maar een keeper uit een ander team wil ons direct helpen en rent al naar z’n tent. Mooi toch… elkaar helpen waar mogelijk! Het was overigens wel de laatste keer. …vanaf dat moment werd er alleen nog maar gestreden om de voetbalpunten. Alle teams tegen elkaar en geen wanklankje. Ja hier en daar een blauwe plek, zere voet en een bal tegen het hoofd. Maar er werd eerlijk gestreden en de punten verdeeld. Ik zag weer diverse talenten waar de toekomstige vv de Fendert nog veel plezier aan zal beleven. Niet alleen in het veld maar ook nog tegen een bal trappen als we  z’n 20 minuten pauze hebben. Ik zag een keepertje ballen pakken waar je U tegen zegt. In welk elftal keep jij? Niet, ik voetbal maar vind keepen ook erg leuk. Dat doe ik veel met mijn vader in de achter tuin. Ja, oefening baart kunst, je krijgt het niet geleerd in twee keer een uurtje trainen.

We staan ondertussen in de volle zon en sluiten de dag af met ‘latje trap’ maar dan met waterbekers erop en de teamleider eronder… Spannend, uitdagend en lachend als het je lukt die teamleiders nat te krijgen.

Het jeugdkamp zit er bijna op. Onze voorzitster heeft  8 jaar lang, in goede samenwerking met de diverse werkgroepen, hiervoor zorggedragen. Er wordt een woordje tot haar gericht en ook de jeugdvoorzitter wil heel graag een dankwoord uitspreken.

Mag ik a.u.b. aandacht voor een vrouw die zelf heel veel aandacht heeft gegeven.
Aandacht voor haar kinderen,  haar ‘eigen kroost’.
Aandacht voor ‘haar’ kinderen zoals ze hier allemaal bij elkaar zitten en die van vele jaren hiervoor!!
Aandacht geven aan al deze kinderen ..dat ze het goed hebben met elkaar.
Welke kinderen verbeteren elkaar en kunnen ook samen veel plezier hebben.
Aandacht aan structuur en details, want deze vrouw houdt van perfectie.
Aandacht voor de drankjes, de frietjes en de sponsors eromheen, niemand mag iets tekort komen.
Daarnaast aandacht aan haar team, om dit jeugdkampspektakel ieder jaar weer goed weg te zetten............
en aandacht voor wat hierna gebeurd.
Want dit is een spektakel waar je als vereniging trots op mag zijn, veel aandacht verdiend en ook veel aandacht nodig heeft.
Nu wil ik namens het team even aandacht geven en aan jullie aandacht vragen voor SASKIA!!!
Want dit soort vrouwen zijn zeer speciaal om mee samen te mogen werken.

Haar bril wordt iets omhoog gedrukt en bedekt iets moois. Emotie van een vakvrouw.

Het podium is nu weer voor de kinderen. Allemaal komen ze een voor een naar voren voor de huldiging. Er wordt weer gezongen en gedanst en ook wordt met trots weer het wapenschild getoond.
In deze editie gaat er niets boven GRONINGEN. Heel goed gedaan en dik verdiend gewonnen.

De werkploeg pakt weer aan en na gedane arbeid is het dan weer goed geweest. Even tot rust komen en je bezinnen. Ik kijk naar de meiden en bedenk me wat een werk deze weer met een grote lach verzet hebben. Ik kijk links en rechts van me en zie dat ook de mannen/vrienden van die meiden er heel vaak zijn om te helpen, mooi toch! Ook zie ik weer jonge krachten die erbij gekomen zijn en hun steentje hebben bijgedragen, allemaal toppertjes…

Dan komt Sas bij me zitten en vraagt: ‘hoe is het met jou’, ik schiet een beetje vol.  Moe maar voldaan...ik slik, een pittig jaartje achter de rug met de vereniging. Ik kijk naar onze werkploeg en mis dan toch iemand…., het komt goed maar het kost tijd! Volgend jaar hopelijk weer van de partij.
De andere is er wel bij terwijl hij net geopereerd is, speciaal toch! En de oudste blijft gelukkig doorgaan met al die kleinkinderen om hem heen. Allemaal vrijwilligers waar je altijd een beroep op kan doen. En dan heb ik het nog niet over het lied Tumba tumba met de bijbehorende gangmaker maar dat is geweest.

Ik denk ietsje verder terug, aan de voorbereiding. Altijd als ik bij de terreinmannen, Geert en Jan, kwam... Daar ligt het, loat dondere man, ach da doen wij wel effe man moak je nie druk.. Dat komt niet meer terug hé! Maar goed, ik zag je vriendin en mede oprichtster nog langskomen en je even vasthouden. Een jaar is niks maar er is veel gebeurd dit jaar en zo heb jij er 8 meegemaakt! Superwijfie. 

Foto's staan op de Facebookpagina van v.v. de Fendert.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!