23-05-2017: Uitzwaaien 2e jaars A-junioren v.v. De Fendert

Uitzwaaien 2e jaars A-junioren v.v. De Fendert

Aan al het mooie komt een eind, dus ook aan de juniorentijd bij onze mooie club. En goed om daar eens bij stil te staan, vindt het Jeugdbestuur.

Daarom hebben wij op donderdagavond 20 mei maar liefst 16 2e jaars A-junioren van v.v. De Fendert uitgenodigd om hen op gepaste wijze uit te zwaaien. Deze jongens hebben allemaal korte of langere tijd in de jeugdopleiding van v.v. de Fendert getraind en gevoetbald en zijn nu rijp voor de seniorenteams.

De activiteiten bestonden uit een officieel gedeelte, een wedstrijd tegen een All-Star seniorenselectie van v.v. de Fendert en een BBQ voor deze talenten. Tijdens het officiële gedeelte kregen de jongens na een korte, warme toespraak van jeugdvoorzitter Joost Frijters en algemeen voorzitter Kees Rombouts als 1e lichting een officieel certificaat uitgereikt, vanwege het doorlopen van de jeugdopleiding.

Hierna konden de jongens zich gaan omkleden voor het sportieve deel van deze activiteit. Duidelijk was wel dat ze er veel zin in hadden. De warming-up werd zelfs zeer serieus genomen. Na de genomen kiekjes van alle spelers was het aan scheidrechter om het beginsignaal te laten klinken. Beide teams wilden niet aan elkaar onderdoen en zo ontstond een boeiende strijd. Nadat je de 2e jaars A-junioren op 2- of 3 nul voorsprong hadden moeten staan, waren het toch de All-Stars die uit en scrummage de 1-0 maakten. Deze voorsprong maakte de All-Stars hongerig en nadat het vervolgens 2- en 3 nul werd, was de weerstand bij de 2e jaars A-junioren gebroken. De gedachten gingen op dat moment al stilletjes naar de BBQ en de dik verdiende drankjes. Uiteindelijk werd het toch nog 6-0 voor de All-Stars met een wonderschoon doelpunt als slotakkoord. Onder luid applaus van de All-Stars verlieten de jongens tenslotte voor de laatste keer als junior het veld.

Na afloop was er tijd voor het lekkere deel van de avond. Er stond namelijk een overheerlijke BBQ klaar. Het werd een lange en gezellige avond.

Hopelijk ziet u deze talenten nog lang schitteren bij v.v. De Fendert. Als speler, als bestuurslid, vrijwilliger of in wat voor hoedanigheid dan ook.

De uitzwaaiwedstrijd of overhevelingswedstrijd…een mooi nieuw initiatief om het voetbalseizoen af te sluiten en op een leuke manier kennis te maken met spelers van de seniorenteams. We maken er een mooie traditie van.

Foto's staan op de Facebookpagina van v.v. de Fendert.