VOLG ONS OP TWITTER

23-10-2016: Klundert MO19-1 - De Fendert MO19-1

Klundert MO19-1 - De Fendert MO19-1

Afgelopen zaterdag stond de derby der derby’s, Klundert MO19 – vv de Fendert MO19, op het programma voor de M(eiden)O(nder) 19 (jaar) voor de diva’s van vv de Fendert. De meesten kennen elkaar al jaren van o.a. school en uitgaan. Een overwinning maakt het leuker om elkaar weer te zien. Het voorstel van de technische staf om op de fiets te gaan, werd afgekeurd. De talenten wilden alle energie voor de wedstrijd gebruiken. En dat hebben de Loerendonkse meiden geweten...

De complete selectie was aanwezig, zodoende startten we met 3 fitte, gretige reserves. De eerste 40 minuten was het veel eenrichtingsverkeer richting het doel van Klundert. Hierbij werden er zeker 6, 7 goede kansen gecreëerd, maar onze talenten hadden last van het PSV-virus. De mooiste kansen werden net naast, net over, door de keepster gepareerd of tot corner verwerkt. Op corners hebben we ook veel kunnen oefenen, maar helaas voor ons ook zonder een doelpunt. De laatste 5 minuten kwam de tegenstander er sterk uit en kregen we een paar corners tegen. Het zal toch niet..., maar gelukkig staat er een sterke keepster en dito verdediging, zodoende gingen we met de beginstand rusten.

In de rust werd aangegeven dat bijna alles goed ging, maar dat het tijd werd om onszelf te belonen voor ons goede spel. De 2e helft was iets meer in evenwicht, waarbij wij probeerden met een verzorgde opbouw tot kansen te komen, kwamen de Loerendonkers er counterend een paar keer gevaarlijk door. Maar de keepster en verdediging waren niet te passeren. Zo’n 7 minuten voor tijd kregen we weer een corner en deze werd onderschept door een Klundertse verdedigster. Voordat ze de bal weg kon roeien, werd ze stevig, maar reglementair van de bal gezet door Babette. Ze krulde daarna net buiten bereik van de Klundertse keepster de bal in het doel. Eindelijk was de ban gebroken en stond de 0 – 1 op het scorebord. Met een vastberadenheid zoals je zelden ziet, werd door iedereen keihard gewerkt en goed gevoetbald om de overwinning met naar de Fendert te nemen. En dat lukte. Na 5 minuten extra tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst. De drie punten konden in de tas mee naar de Fendert.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!