23-10-2016: Sprundel JO17-1 - De Fendert JO17-1

Sprundel JO17-1 - De Fendert JO17-1

Op deze zaterdag, die iets wat koud begon maar waarbij het middag zonnetje veel goed maakte, mochten de jongens van het B1 om 14.30 uur aantreden in en tegen Sprundel. Een uitwedstrijd tegen een geduchte tegenstander omdat deze jongens mee bovenaan draaien in onze competitie. Na de warming-up begonnen we aan de wedstrijd en al gauw werd duidelijk dat Sprundel ons niet zou laten voetballen. Fel, fysiek en snel zette ze de aanval in en dat maakte indruk op onze jongens merkten wij. Ook werd al snel duidelijk dat we geen 11 man hadden als tegenstander, maar 12. De man die het spel ging leiden was een ‘echte clubscheidsrechter’ die daar ook ver in op ging. Maar zoals gezegd het was een felle strijd.

Toch was de eerste kans voor ons, door goed doorgaan over rechts van Sieb werd de bal net door de keeper tot corner verwerkt. Hierna begon Sprundel nog feller aan de strijd met veelal overtredingen die niet werden gezien door de scheids. Echter werd alles wat wij deden teruggefloten, zoals bij Boris die de bal gewoon keurig weg werkte, maar in de ogen van deze man kwam zijn been te hoog, met een vrije trap tot gevolg. Deze werd voorgezet en niet goed beoordeeld door onze spelers en keeper zodat deze actie in het doel belandde. Oké, nog geen man overboord maar we moesten wel wat strijdvaardiger worden. Al gauw hadden we weer balverlies en wederom ging een speler liggen van Sprundel en jammerde om een vrije trap die er ook kwam. Deze werd voor de goal geschoten en de man die hem inkopte stond buitenspel, dus vlaggen maar. De scheids had daar duidelijk een andere visie over en keurde het doelpunt goed. Met 2-0 achter gingen we rusten. We hebben de jongens duidelijk gemaakt dat we wat meer body moesten tonen en wat meer als een één team moesten gaan voetballen want er ging bij ons toch ook wel veel fout. De combinaties liepen niet en de ballen werden krampachtig naar elkaar gespeeld met daarbij het nodige balverlies geleden. Dus meer strijd en dat zag je ook terug in de tweede helft waarbij we het heft in handen namen en gevaarlijk werden. Sprundel wist het even niet meer op dat moment en daar kwam dan ook de aansluitingstreffer uit naar voren. Door een goede combinatie over links zag Jarne de inkomende Kenzo lopen en tikte de bal naar hem toe die vervolgens van zo’n 25 meter de keeper het nakijken gaf: 2-1. Dit gaf ons hoop, maar die werd al snel overschaduwd door weer een tegentreffer waar weer een overtreding aan vooraf ging. Uit een corner die werd weggewerkt door Jarne werd de bal in tweede instantie wel binnen geschoten. Maar de speler van Sprundel had Jarne een elleboog stoot gegeven voor de neus van onze leidsman. En zoals verwacht gaf deze een andere draai aan dit gebeuren en sprong de jongen met zijn armen langs zijn lijf. Het kwam er net niet op neer dat Jarne het zelf deed. Maar goed er werd wederom niet gefloten dus doelpunt: 3-1. Na dit gebeuren lag het bij ons helemaal uit elkaar en kwamen er openingen om door te stomen. En met nog een aantal goede reddingen van zowel keeper als verdedigers hebben we de schade weten te beperken tot een 5-1 nederlaag. Wel een nederlaag die zwaar voelt bij de jongens en bij ons. Zeker als je ziet dat na de wedstrijd de kratten bier het veld op werden gedragen en de scheids gezellig bij zijn maten ging zitten; tja, dan ben je in mijn ogen een echte CLUB scheidsrechter. Zuur, maar gezien het spelbeeld konden wij vandaag ook geen vuist maken dus volgende week weer nieuwe ronden nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Dan spelen we voor de beker thuis tegen DVO’60.