24-04-2016: Sprundel C1 - De Fendert C1

Sprundel C1 - De Fendert C1

Tja dan denk je alles is geregeld en dan krijg je een belletje van je maat (leider) of we akkoord gaan om in plaats van 12.45 uur om 14.30 uur te willen voetballen. Wat is de achterliggende gedachte vraag je dan af, heeft Sprundel (onze tegenstander van vandaag) er te weinig en moeten er spelers meedoen van een hoger elftal? De achterdocht begint dan op te spelen en we gaan kijken op hun site, het B1 moet ook om 12.45 uur en ze hebben 2 velden dus wat speelt er. Maar goed, vandaag vertrokken we om 13.15 uur richting Sprundel. Daar aangekomen kregen we al het antwoord op onze gedachten; de meisjes waren ingelast door de KNVB en zodoende speelden wij om 14.30 uur.

En inderdaad hetzelfde team dat bij ons was geweest stond nu ook te trappelen om een goed resultaat neer te gaan zetten tegen de Fendert. Helaas voor Sprundel pakte het allemaal toch anders uit. Zoals in eerdere verslagen praten we dan over de Fendert-trein, een trein die goed gespoord staat en gebrand is op een overwinning. En dat was vandaag niet anders, de rood-witten gingen voortvarend van start en pakte Sprundel gelijk bij de keel, geen meter kregen ze van onze jongens. De kansen die zich aandeden gingen er dan welliswaar nog niet in maar dat kon ook niet lang uitblijven. En na een kwartier was het na een geweldige inworp van Per, Deion die de bal keurig onder controle kreeg en deze ook fraai afrondde; 0-1. Meteen na de aftrap ging de druk er op en was het weer de Fendert die, door goed doorgaan van Sven, de bal wist voor te geven op Kars die hem netjes binnen tikte; 0-2. En nog was het niet op en veroverde we de bal weer van Sprundel die het pad helemaal bijster waren. Door een splijtende pass van Joep op Deion die het overzicht hield en de meegelopen aanvoeder Colin zag zodat die hem binnen kon tikken; 0-3. Dit was de ruststand en nadat we de wissels hadden gedaan begonnen we aan de tweede helft. Het publiek (ouders) van Sprundel gingen de jongens steunen; als ze zouden scoren kregen ze een broodje fricandel. Bij twee doelpunten twee broodjes fricandel en als klapper bij drie doelpunten een frietje erbij. Nou denk ik dat de jongens van Sprundel tussen de middag al goed hadden gegeten want net zoals in de eerste helft hebben ze geen kans gecreëerd. Sterker nog ze zijn in totaal zes keer op onze helft geweest. Het was voor onze doelman Jordy dan ook een saaie middag. Maar goed de tweede helft, het was weer de Fendert die het heft in handen nam en het doel opzocht van Sprundel. Via een hoekschop viel de bal voor Jorg zijn voeten en deze bedacht zich niet en kegelde de bal hard achter de keeper; 0-4. De genade klap was uitgedeeld en de Fendert-trein bleef maar doordenderen en liet goed verzorgend voetbal zien. Onze meegereisde supporters konden genieten maar ook het thuis publiek die zich niet verschuilde om een applaus te geven voor onze jongens. Sportief was het zeker en dat is alleen maar mooi. Toch was de beroemde kelk nog niet leeg. Na een schitterende aanval werd de bal voorgezet en kwam perfect op het hoofd van Kenzo die hem strak binnen knikte; 0-5. De scheids vond het genoeg en blies voor het eindsignaal. En na een welverdiende douche en de drie punten op zak zijn we terug gekeerd naar de Fendert.

Robin, Marijn, Kars , Jordy, Kenzo, Sieb,Floris, Timo, Joep, Sven, Deion, Jorg, Benjamin, Per, Colin jullie hebben weer een geweldige prestatie geleverd. Nog één wedstrijd te gaan, over twee weken thuis tegen Tholense boys. Hopelijk zetten we die wedstrijd ook om in winst. Nogmaals gefeliciteerd namens Ferdy en mijzelf, wij hebben weer een goed weekend.