VOLG ONS OP TWITTER

24-10-2019: Week van de Duurzaamheid

Week van de Duurzaamheid

Moerdijk aan de slag tijdens De Week van de Duurzaamheid

4 t/m 9 november 2019

Steeds meer mensen in Moerdijk gaan aan de slag met duurzame energie. Tijdens de Week van de Duurzaamheid, georganiseerd door Energiek Moerdijk en gemeente Moerdijk, laten we zien hoe we in onze mooie gemeente werken aan de energietransitie. Met inspirerende verhalen van inwoners die hun huis supergoed isoleren, van ondernemers die geld verdienen met duurzame energie, duurzame initiatieven in de buurt of op de vereniging.

Moerdijks Energiek Café op 5 november

Inwoners die nieuwsgierig zijn naar wat we in Moerdijk al doen om te verduurzamen, of zelf aan de slag willen, zijn van harte welkom tijdens een van de (gratis) activiteiten. Jong en oud doen mee in het gevarieerde weekprogramma. “Hoogtepunt van de week wordt het Moerdijks Energiek Café op dinsdagavond 5 november in De Parel in Fijnaart,” aldus Dimph Rubbens van Energiek Moerdijk, “We hopen op deze avond veel Moerdijkers te mogen begroeten met interesse in duurzame energie; inwoners, buurtgenoten, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen. Het is een vlot avondvullend event met workshops over bijvoorbeeld klimaatvriendelijk gedrag, zonnepanelen en Viking Circles. En met inspirerende verhalen over energieprojecten van inwoners, praktische advies over een duurzamer huis of een virtuele ervaring bovenop een windmolen!”

Tijd voor actie

Wethouder Désirée Brummans onderstreept het belang van de activiteitenweek: “Bij veel mensen is het al bekend dat het klimaat verandert. Overstappen naar duurzame energie en duurzamer gaan leven is nodig. Mijn motto is: duurzamer leven is van iedereen. Er zijn al mooie initiatieven van inwoners en dat juich ik toe! Maar niet iedereen weet hoe je duurzaam kunt doen. Daarom vind ik het belangrijk om onze inwoners te blijven activeren: jong en oud, iedereen kan meedoen aan de Week van de Duurzaamheid.”

Meer informatie

Alle details, workshops, locaties en actuele informatie zijn te vinden op onze website. Op Facebook.com/energiekmoerdijk staan ook alle events; we vinden het fijn als inwoners hier laten weten of ze erbij zijn.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!