25-10-2015: VVC 2 - De Fendert 2

VVC 2 - De Fendert 2
De Fendert 2 heeft een flinke prijs moeten betalen voor het behalen van de volgende ronde. Met 3 flinke blessures en een rode kaart werd in Halsteren VVC 2 uit het bekertoernooi geknikkerd. De overigens zeer sportieve wedstrijd werd in de 2e helft een ware bekerstrijd. Aanvankelijk was het De Fendert die het spel dicteerde en op 1-0 voorsprong kwam. Na het uitvallen van de tandem op het middenveld rond de 65e minuut ontbrandde de wedstrijd in een echte bekerkraker.

De gelijkmaker viel 5 minuten later, en de penaltyserie leek het maximaal haalbare. Daar wilde Serge het niet op aan laten komen, en die besliste de strijd met een bekeken balletje 5 minuten voor het einde.

De eerste helft mocht De Fendert het initiatief nemen. VVC had de opdracht gekregen compact te spelen om de ruimte achter hun achterhoede klein te maken. Achterin mochten we de bal hebben en dus moesten we op zoek naar de gaatjes. Met Serge als aanspeelpunt konden we de bal wel diep inspelen, maar het stond erg kort op elkaar waardoor het lastig was om de combinatie te zoeken. Toch kwamen we er een paar goed door en kregen wij enkele kansen. Na een kwartier viel ook de 1-0 voor ons en dat was op dat moment dik verdiend. Mooi is dat de jongens de afspraken bij dit doelpunt goed uitvoerden. In het vervolg is duidelijk hoe we corners nemen. Tinus kopte de corner van Bas knap binnen bij de 2e paal. VVC leek nog niet wakker, want er veranderde weinig aan het spelbeeld in de verdere eerste helft. Wel kwamen we goed weg bij een bal op de paal, maar de kansjes van VVC werden veelal door ons zelf veroorzaakt. Slordig balverlies leidde tot enkele scherpe uitvallen van onze tegenstander, maar dat had dus wel te maken met het compacte spel van VVC. De achterhoede wist wel steeds goed te corrigeren, maar moest noodgedwongen door het uitvallen van Maikel wat omzettingen doen. De bal op de paal was dan wat gelukkig voor ons, maar aan de overkant had de goal ook kunnen vallen. De voorsprong met de rust was dan ook terecht.

Na de thee werd het een heel andere wedstrijd. Het tamelijk matte en gecontroleerde eerste bedrijf werd in het eerste kwartier na rust nog wel gecontinueerd, maar met het uitvallen van Tinus en de rode kaart voor Henri nog geen 2 minuten later veranderde het spelbeeld radicaal. Onze Tinus kwam na een duel op z’n schouder terecht en scheurde enkele bandjes in het gewricht, waardoor we hem tot de winterstop waarschijnlijk moeten missen. Henri raakte in een ongelukkig duel z’n tegenstander die mogelijk vrije doorgang had naar ons doel. De goed leidende scheidsrechter beoordeelde dat met rood. Het verlies van het duo dat voor het team erg belangrijk is, moest worden opgevangen door de beide vleugelaanvallers Bas en Sven. Maar daardoor hadden we te weinig mankracht voorin om nog te kunnen blijven voetballen. VVC profiteerde van het feit dat De Fendert even moest zoeken naar een nieuwe organisatie. Uit een voorzet kopte de spits de gelijkmaker achter Martijn. De Fendert verloor de grip op het spel en Johan en Perry moesten regelmatig alle zeilen bijzetten, maar met de hulp van een attent keepende Martijn bleven we overeind. VVC miste vervolgens 2 opgelegde kansen en het was voor ons overleven naar de penaltyreeks. Helaas moest ook Lars van het veld met een enkelblessure, en moest Michael zijn plek overnemen op links. Na de gemiste kansen door VVC leek De Fendert een klein beetje onder de druk uit te komen. Met enkele diepe ballen op Serge konden we nog wat speldenprikken uitdelen. Nadat eerst de goed mee opgekomen Siem over het hoofd was gezien, stuurde Serge bij de tweede bal in de zestien 2 tegenstanders het bos in en gaf de keeper het nakijken. De 1-2 werd vervolgens met hand en tand verdedigd in de laatste minuten. De complimenten aan het hele team, want dit was niet makkelijk. Veel spelers moesten een andere positie gaan spelen en een half uur met een man minder. Achteraf gezien is het wel een erg kostbare wedstrijd geweest, maar die kun je dan beter wel winnend afsluiten! Volgende week het vervolg in de competitie. Bruse Boys thuis. Wordt even een puzzel, met name voor het middenveld maar die gaan we afstemmen met Robert, die dan de coaching zal doen.

Ben & Ruud