VOLG ONS OP TWITTER

27-03-2016: De Fendert C1 - SJO FC De Westhoek C1

De Fendert C1 - SJO FC De Westhoek C1

Vandaag de inhaal wedstrijd thuis tegen SJO De Westhoek voor de jongens van het C1. Na een stroef begin van deze ochtend waarbij een aantal spelers liever nog het bed hadden verkozen in plaats van het voetbalveld en de pijntjes die nu naar voren kwamen konden we toch gaan beginnen aan de warming-up. Uit hadden we verloren van deze jongens met 2-0, dus er moest wat recht gezet worden vandaag. Om 10.00 uur na het eerste fluitsignaal hielden we eerst een minuut stilte voor dhr. Johan Cruijff en dhr. Westdijk.

Hierna gingen we van start, met meteen druk te zetten op de helft van De Westhoek. Dit resulteerde in wat plaagstootjes van onze kant maar het waren nog geen overtuigende kansen. De Westhoek daarentegen kwam steeds meer uit zijn schulp en probeerde via de counter een weg door onze verdediging te verschaffen. Maar het stond goed bij ons in de achterhoede, toch een klein onoplettendheidje koste ons bijna een tegen treffer maar onze doelman verkleinde goed zijn doel en de bal werd naast geschoten. In die fase gingen er toch wat dingen fout en de rust gaf de tijd om dit recht te zetten.

Nadat we dit hadden gedaan en vertelt hadden dat het toch wat feller moest allemaal gingen we de tweede helft in. Wind mee daar konden we handig gebruik van maken en dat werd door de jongens goed begrepen. De Westhoek wilde duidelijk van het doel afspelen wat ons ruimte gaf om de bal over hun achterhoede heen te spelen en de voorhoede zo de kans te bieden om het doel te bestormen. Dit leverde toch aardig wat kansjes op maar we konden deze nog steeds niet verzilveren. Tot in de 60e minuut de goed fluitende scheids floot voor een overtreding op een speler van ons. Deion zette zich achter de bal en draaide deze vanaf randje zestien naar de tweede paal waar Sieb hem strak in kopte; 1-0. Dit gaf de jongens moed om door te gaan en De Westhoek moest nog meer van het doel af komen om het ons moeilijk te gaan maken. Maar door een goede crossbal op Joep gingen we weer richting doel en hij frommelde zich door de verdediging heen en rondde mooi af; 2-0. De euforie was ten top voor onze jongens en dan vergeet je soms wel eens dingen die dan toch belangrijk zijn, De Westhoek profiteerde hiervan en maakte toch nog een tegen treffer; 2-1. Maar met nog een minuut of 5 te gaan speelden we het potje mooi uit en de revanche stond op het bord. Keurig netjes gevoetbald met een hoge inzet en die goed verdeeld over de 70 minuten. Dat is de kunst van het voetballen en dat hebben onze jongens vandaag laten zien. Maandag wacht ons een andere uitdaging, dan gaan we op bezoek bij Roosendaal en mogen we gaan strijden voor de kwartfinale voor de beker. We spelen daar om 13.00 uur. Dus als je geen interesse in een woonboulevard op tweede paasdag hebt, kom dan gezellig kijken bij de jongens van het C1.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!