27-03-2016: Kogelvangers E2 - De Fendert E2

Kogelvangers E2 - De Fendert E2

Zaterdag 26 maart speelde De Fendert E2 de lastige uitwedstrijd tegen Kogelvangers E2. Op veld 1 in Willemstad waren naast E2 ook de klasbakken van E1 te bewonderen, beiden spelend op het hoofdveld. Twee mooie affiches tussen gelijkwaardige tegenstanders. In het najaar speelde E2 ook al twee keer tegen deze goed voetballende tegenstander. Toen werd er twee keer nipt met 3-2 gewonnen.

In de eerste helft was Kogelvangers de betere ploeg. Mede geholpen door de wind in de rug wist Kogelvangers een aantal mooie kans te creëren. Aan Fendert kant waren er goede kansen voor Niels, Wouter, Thijme en schoot Robyn ongelukkig op de paal. In de 14 minuut wist Niels, die zich de hele wedstrijd de longen uit zijn lijf liep, zich goed los te maken van zijn tegenstander en was van plan om aan te leggen voor een schot op doel. Helaas gaf de scheidsrechter geen voordeel voor ons. Uit de niet goed genomen vrije trap wist Kogelvangers een uitstekende counter op te zetten, die knap afgerond werd: 1-0 achter. In de laatste minuut van de eerste helft kwam De Fendert goed weg, toen de Kogel ook de paal trof.

Met een 1-0 achterstand ging E2 de rust in. Voor het eerst in deze competitie wist een tegenstander De Fendert aan het wankelen te brengen. Het was duidelijk dat De Fendert uit een ander vaatje moest gaan tappen in de tweede helft. Er volgde 25 spannende minuten met veel kansen over en weer. Goed gevoetbald werd er niet, maar er was wel de nodige strijd. De Fendert kwam een aantal keren heel goed weg, zo waren er schoten van Kogelvangers op de kruising en de paal. 10 minuten voor tijd ging Wouter alleen op doel af, maar opnieuw was de keeper van Kogelvangers een sta in de weg. Uit deze kans kwam wel een hoekschop. Diezelfde Wouter nam de bal snel en verraste de keeper met een fraaie boogbal: 1-1. Beide ploegen hadden in de slotfase kansen om met de overwinning van door te gaan, maar het bleef bij een gelijkspel. De Fendert speelde niet zijn beste wedstrijd en mag met een punt zeker niet mopperen.

Zonder andere spelers te kort te doen had De Fendert E2 zaterdag een keeper, Davey, die boven zichzelf uit steeg. Maar absolute "vrouw van de wedstrijd" was vandaag Lois. Als een ware leidster stond zij altijd op de goede plek en zorgde ze ervoor dat haar teamgenoten bleven strijden en geloven in een goed resultaat. De vaste reporter van E2 is dit seizoen groot fan geworden van beide meiden Lois en Robyn! En Niels, Wouter, Davey, Jord, Mareno en Thijme zijn ook grote kanjers!

Het is ongekend spannend in de 4e klasse. Wekelijks wisselen teams van koppositie. De Fendert E2 staat nu 2e met 1 punt achter koploper SC Gastel, maar op de voet gevolgd door TPO/VOV en Kogelvangers. Volgende week mogen we op herhaling, dan ontvangen we de Kogel in eigen huis. De doelstelling is duidelijk: aan het einde van de rit bovenaan staan. We gaan dit proberen wekelijks, stapje voor stapje, te realiseren. De spelers en technische staf geloven er in!