27-09-2015: De Fendert 1 - Tholense Boys 1

De Fendert 1 - Tholense Boys 1

De Fendert heeft uitstekende zaken gedaan door het hoog ingeschatte Tholense Boys met 1-0 te verslaan. De overwinning kwam tot stand door de grote strijdlust van "The Red Machine", het bij vlagen prima veldspel en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het (eindelijk) eens een keertje niet tegen zat. Vanaf het eerste fluitsignaal toonde de Fendert zich wat feller in de duels dan de Tholenaren. De Fendert trok het initiatief naar zich toe en Tholense Boys oogde wat slapjes.

Dit is geheel niet wat we doorgaans van de Tholense Boys zijn gewend. Sterker nog, de Fendert wist nog nooit van Tholense Boys te winnen!
De Fendert oogde dreigend en het middenveld met Mitchel, Bart en de zeer verdienstelijk debuterende Mick stond goed.
Na 7 minuten besloot de sterk acterende rechtsback Ralph, mee naar voren te trekken. Hij werd door Robert middels een fraai steekpasje vrijgespeeld, zette met een handige lichaamsschijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been en trok de bal, vanaf rechts loepzuiver voor op de inkomende Bart die de bal loeihard in de onderhoek volleerde. Een juweel van een doelpunt en de Fendert leidde met 1-0.
Naarmate de strijd vorderde kwam Tholense Boys beter in de wedstrijd. De Fendert werd wat slordiger in zijn passing en de aanspeelkeuzes vielen soms ongelukkig uit. Tholense Boys kreeg diverse mogelijkheden om tegen te scoren. Een te zachte terugspeelbal werd onderschept, maar de Tholen spits kwam te schuin voor het doel, zodat Ronald redding kon brengen.
Kort hierna viel Laurent uit met een blessure en kwam Ron als invaller in de equipe van van Buuren en maakte zo zijn eerste competitieminuten voor The Red Machine.
Na een half uur spelen hadden de Tholenaren alle recht tot klagen. Doelman Ronald maakte een overtreding op de Tholen speler Laurens Bovenberg, maar de arbiter zag hier geen overtreding in, anders zou de bal absoluut op de strafschopstip zijn beland.
Na de thee kwam de Fendert weer goed uit de startblokken, het was Robert die schuin voor de goal op de vuisten van de Tholen keeper knalde. Dit was tevens het sein voor Tholense Boys om meer risico in het spel te leggen en de gelijkmaker proberen te forceren.
De Fendert werd terug gedrongen en een aantal hachelijke momenten voor de Fendert goal leverden geen Tholen doelpunt op. Steeds zat er een been tussen de Tholen aanvallen of anders was het wel de zeer betrouwbare Ronald die paraat stond.
Een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker er dan toch te komen. Tholense Boys aanvaller Dani Gladdines slalomde door de Fendert verdediging en verscheen alleen voor Ronald.
Tot grote opluchting van de Fendert aanhang kwam Ronald als winnaar uit de bus en de 1-0 bleef op het bord.
In deze fase had de Fendert wellicht wat meer kunnen profiteren van de ruimte die Tholense Boys, in zijn jacht op de gelijkmaker, moest weggeven.
In de 85e minuut leek dat te gebeuren. De voor Nick ingevallen Frank zette met zijn eerste balcontact Robert vrij voor de keeper en Robert deed eigenlijk alles goed. Hij ging door op snelheid, bleef goed kijken en omspeelde de Tholen keeper. Helaas plaatste Robert de bal over het doel, de strijd was dus nog niet beslist.
Tholen zette weer aan, maar kon geen bres meer slaan in de hechte Fendert defensie. Toen de arbiter rond 16.30 floot voor het einde van de wedstrijd slaakte de Fendert aanhang een zucht van verlichting. Een gelijkspel had de verhoudingen zeker beter weergegeven, maar de 3 punten zijn erg welkom!
Volgende week gaat “The Red Machine” op bezoek bij het nog foutloze DBGC.
Weer een zware klus voor de mannen van Paul van Buuren.