27-09-2015: De Fendert E2 - TPO/VOV E1

De Fendert E2 - TPO/VOV E1
Na een 3-1 nederlaag tegen Virtus en een ruime 10-2 overwinning op Klundert stond voor E2 de thuiswedstrijd tegen TPO/VOV E1 op het programma afgelopen zaterdag. Met een mooie natte grasmat, een prachtig zonnetje en zeer gemotiveerde spelers waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. In de eerste helft was De Fendert wellicht wat onder de indruk van de grote spelers van TPO/VOV en miste we de drive van de afgemelde Robyn op het middenveld.

Hoewel we een aantal mooie kansen hadden om te scoren, was het de tegenstander die op 0-2 voorsprong kwam en met deze tussenstand gingen we dan ook de rust in. Met de simpele opdracht stuurden de leiders Thomas en Sander de jongens weer het veld in: "Als team hard werken met en voor elkaar en de kansen die we krijgen scoren!"
De spelers van De Fendert hadden de boodschap goed begrepen en gingen voortvarend van start in de tweede helft. Mareno, die zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde, zorgde al vroeg in de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Zowel De Fendert als TPO/VOV kregen hierna mooie kansen en het spel golfde heen en weer. Keeper Davey hield De Fendert met een aantal goeie reddingen in de wedstrijd. Loïs en Jord verdedigden geconcentreerd en wisten de middenvelders en aanvallers goed te bereiken. Niels liet zien een moderne "box-to-box" speler te zijn en was overal op het veld te vinden. Voorin maakte Wouter het de verdediging van TPO/VOV door zijn harde werken knap lastig, waar Thijme halverwege de tweede helft van kon profiteren. Thijme zorgde met een bekeken schot voor de verdiende gelijkmaker en was zichtbaar blij met zijn goal.
Beide ploegen kregen kansen om de overwinning in de wacht te slepen, maar uiteindelijk bleef het bij een 2-2 eindstand: een uitslag waar beide ploegen tevreden mee mogen zijn. Grote winnaar deze ochtend waren de aanwezige supporters, die weer in grote getalen aanwezig waren.

Met 4 punten uit 3 wedstrijden staat De Fendert 3e met maar 2 punten achterstand op Seolto en Virtus. Volgende week staat de derby tegen Kogelvangers op het programma.

De trotse trainers van E2,
Thomas, Ferry en Sander