VOLG ONS OP TWITTER

28-02-2016: De Fendert C1 - Unitas '30 C1 - verslag 2

De Fendert C1 - Unitas '30 C1 - verslag 2

Vrijdagmiddag 17.15 uur krijg ik een appje van Ferdy met de tekst: “Jack kunnen we hier de jongens mee scherp krijgen?” De tekst was als volgt:  “ik heb een collega van jou gesproken uit Etten-Leur die zei dat ze die ‘boertjes uit de Fendert "wel eens voetballes gingen geven morgen”. Ik zei tegen Ferdy van “ja dat is goed, zet maar in de groeps-app kijken wat voor reacties je los week”. Nou mensen om precies te zijn: één. Het was een smiley met tranen van Sieb. Maar het bleek dat de meeste jongens achter de playstation zaten om black ops 3 te spelen en dat gaat online. Nou daar was het commentaar dus duidelijk wel aanwezig.

Zaterdag ochtend 9.15 uur;  kleedkamer 5 en 15 gespannen kopjes die een wedstrijd gaan spelen voor de beker. Tegenstander Unitas’30 was inmiddels ook gearriveerd en zo konden we starten met de warming up. Gespannen was het woord wat ik gebruikte, de ballen lagen in het kleedlokaal maar de jongens gingen naar het ballenhok om deze op te halen, tja dan ga je toch nadenken als leiders zijnde. Na de tos gingen we van start en zagen de jongens maar ook wij dat het allemaal wel mee viel met dat speciale team van onder de 14. Onze jongens namen het heft in handen en het was een bestorming op het doel van Unitas. Dit resulteerde dus ook na 10 minuten in een doelpunt van onze kant. Door een knappe combinatie kwam de bal bij Deion die keurig wegdraaide en de bal binnen schoot 1-0. Na de aftrap werd er weer gelijk druk gezet en Unitas wist het even niet meer, ze kregen de bal maar niet weg van hun helft. Na ongeveer een minuut of 5 na de openingstreffer was het weer raak voor onze boys, deze keer werd Deion de diepte in gestuurd en schoot de bal netjes langs de keeper: 2-0. Unitas kreeg hierna nog wel wat kansjes maar het was onze verdediging of onze keeper die de ballen onschadelijk maakte en zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

Nu was duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat de spanning weg was bij de jongens (is dit nou dat team wat zo goed is? was de vraag). Toch de jongens duidelijk gemaakt dat we alert moesten blijven omdat we veel energie hadden gestoken in de eerste helft en dat we nooit een tegenstander moeten onderschatten. De tweede helft ging van start en het was weer de Fendert die de toon zette. Door  een fraaie combinatie kwam Sieb in de zestien en rondde keurig af:  3-0. Hierna gingen we er wat makkelijker over denken en werd er onnauwkeurig gespeeld. Dit gaf Unitas hoop, want door niet goed op te letten kreeg de spits wat ruimte en schoot de bal binnen: 3-1. Gelijk trokken onze jongens ten aanval om de marge weer te vergroten. Het was wederom Deion die de bal langs de doelman schoot 4-1. Kort daarna floot de zeer goed leidende scheids, A. de Jong, af. De score had groter kunnen zijn maar door wat ‘schoonheids foutjes’ was dat niet het geval. We zijn door in de beker en kunnen net als het tweede ons verrijken met de noemer “CUPFIGHTER”. Nu uitkijken naar onze volgende opponent in onze bekerstrijd en proberen zo ver mogelijk te komen. Jordy, Timo, Kenzo, Lars, Sieb, Per, Robin, Marijn, Colin, Jorg, Joep, Sven, Benjamin, Kars, Deijon bedankt voor de mooie show die jullie hebben laten zien. Onze Floris was geveld door de griep maar werd op de hoogte gehouden via de app.

Volgende week spelen deze kanjers weer thuis, dan wacht ons Meto waar we nog iets tegen recht moeten zetten.

» Nieuwsarchief
Wilt u ook sponsor worden van v.v. De Fendert? Neem contact met ons op!