28-09-2016: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Tygo Deijkers

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Tygo Deijkers

Wanneer ons eerste elftal aanstaande zaterdag dè “Westhoekderby” uitvecht  tegen Kogelvangers, is niemand minder dan...Tygo Deijkers pupil van de week. Onze vliegende reporter sprak Tygo op een trainingloze voetbalavond. De JO11-1 waar Tygo deel van uitmaakt traint immers op maandag- en woensdagavond.  Voor dit diepte interview kwam Tygo toch graag op een dinsdagavond naar Sportpark “De Fendert”.

Tygo maakt deel uit van de Fendert JO11-1 en daar speelt hij voornamelijk als mid-mid. Tygo vindt dit een fijne positie, omdat hij dan veel kan bewegen, “van voor naar achter”. Tygo was niet altijd mid-mid. Hij speelde in het verleden ook als spits en laatste man. Al werd de laatste man positie meer ingevuld “in het belang van het team”. Twee keer werd Tygo kampioen, met de Mini’s en de F. Tygo heeft een hele goede mentaliteit, is redelijk snel en beschikt over een vlammend schot. Het mooiste moment in zijn nog prille voetballoopbaan was een wereldgoal tegen METO. Vanaf de middellijn schoot Tygo de bal over de voor zijn doel staande keeper. De grootste wens van Tygo is om ooit profvoetballer te worden “dan hoeft papa nooit meer te werken”, zo spreekt de zelfverzekerde Tygo. Tygo, van 4 juli 2006, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Hij begon zijn carrière tegelijkertijd met het debuut van v.v. de Fendert. Tygo zit op de Kennedyschool in groep 7 bij juf Ineke en juf Yvonne. Zijn lievelingsvak is Rekenen, maar buitenspelen blijft toch z’n grootste hobby. Als Tygo thuis het menu zou mogen samenstellen, wordt het Bloemkool! Tygo is fan van Feijenoord en zijn lievelingsspeler is Eljero Elia. Wij wensen Tygo veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!