29-04-2020: Trainingen voor de jeugd worden hervat (zie toelichting!)

Trainingen voor de jeugd worden hervat (zie toelichting!)

Beste leden, ouders en verzorgers,

Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu zien wij het eerste lichtpuntje om de verenigingsactiviteiten weer voorzichtig op te kunnen starten:

De jeugd van v.v. de Fendert tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar kunnen vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar trainen.

De gemeentes zijn door het kabinet verantwoordelijk gesteld voor het opstarten van het sporten door de jeugd. Zij bepalen dus onder welke voorwaarden en welke delen van hun accommodaties gebruikt kunnen worden. Deze voorwaarden (protocollen) hebben wij inmiddels ontvangen van gemeente Moerdijk.

Wij vragen iedereen goed kennis te nemen van deze protocollen. Zowel de spelers, als ouders, als trainers / begeleiders. We vragen de ouders van de jonge spelers om de eigen kinderen te informeren over de algemene veiligheids- en hygiëneregels, en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiders /trainers opvolgen. Het is essentieel om de regels in de protocollen op te volgen, en vragen hier ook iedereens medewerking:

(trainers en begeleiders hebben via mail alle noodzakelijk informatie ontvangen).

Meest belangrijke regels zijn:

• Jeugd t/m 12 jaar sporten onder begeleiding.
  • Jeugd 13 t/m 18 jaar sporten onder begeleiding en 1,5 meter afstand bewaren
  • Kleedkamers en kantines blijven gesloten, zorg dat je in je outfit naar de voetbal komt eventueel schoenen wissel kan langs de lijn.
  • Ouders, grootouders, kennissen, toeschouwers etc. langs de lijn zijn niet toegestaan.
  • Kinderen afzetten bij de poort, als kinderen zelf naar de voetbal kunnen heeft dit de voorkeur.
  • Max 5 minuten voor tijd aanwezig niet eerder .
  • Maximaal 1 persoon in het ballenhok.

Veld 1 is door de gemeente vrijgegeven voor de trainingen. Alle overige velden zijn niet beschikbaar vanwege het reeds uitgevoerde onderhoud.

Het trainingschema ziet er als volgt uit:

Veld 1 voor Veld 1 achter Veld 1 voor Veld 1 achter
  18.30 -19.30 18.30 - 19.30 19.30 - 20.30 19.45 - 20.45
Ma JO11-1,JO11-2 MO13-1 JO15-1 JO19-2
Di JO12-1,JO12-2 JO10-1 JO14-1 MO19-1
Wo JO7-1&2,JO8-1 JO9-1,JO9-2 MO15-1 JO16-1
Do JO13-1 MO11-1   JO17-1/JO19-1

(NB.: we zijn hierbij wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainers en /of begeleiders).

De gemeente heeft aangegeven dat er bij de vereniging twee corona coördinatoren aangewezen moeten worden, waarbij leden van v.v. de Fendert terecht kunnen met vragen, onduidelijkheden of adviezen rondom toepassen van COVID 19 (corona) voorwaarden en maatregelen. Voor v.v. de Fendert zijn dat Erik Machielse en Joost Frijters. Vragen kunt u aan beide stellen via jeugdbestuur@vvdefendert.nl.