29-05-2017: MO19 maakt Zeeland onveilig

MO19 maakt Zeeland onveilig

Afgelopen weekend zijn de meiden van vv de Fendert MO19 voor de 5e keer op kamp geweest. Volgens traditie wisten de talenten alleen de vertrektijd en hoe laat ze de andere dag terug zouden zijn. De rest was een complete verrassing. Omdat plannen gemaakt worden om gewijzigd te worden, vertrokken we vrijdag een half uurtje later. Met een goede reden, want Toetie mocht een theorie examen maken en uiteraard/gelukkig is ze geslaagd.

Rond 12.30 uur vertrokken we naar een blokhuttenkamp tussen Veere en Arnemuiden aan het Veerse meer. Met 14 talenten en 7 begeleiders hadden we 5 blokhutten met 8 slaapplaatsen alleen voor ons team. Niet luxe, maar wel met lekker veel privacy. Vanwege het super lekkere weer en het drukke avondprogramma konden de meiden zich ’s middags vermaken en bruin worden aan het Veerse Meer. Aan het einde van de middag stond er een sportmaaltijd met veel fritamientjes op programma. ’s Avond speelden we mee om de Erremuu cup in Arnemuiden. Een voetbaltoernooi voor damesteams. We waren benieuwd of we ons al konden meten met damesteams.

Onderweg naar Arnemuiden had leidster Monique tussen neus en lippen door verteld dat er ’s avonds nog 2 geheime wapens naar het toernooi kwamen. Volstrekt tweebenig en zeer talentvol. De meiden waren gelijk van de leg. Want ze kunnen eigenlijk niet zo goed tegen verrassingen.

De 1e wedstrijd tegen Noormannen Vrouwen 1 hebben we met 0-1 gewonnen. Tussen de 1e en 2e wedstrijd bleven er maar vragen komen over wie de 2 geheime wapens toch wel niet zouden zijn . . . . Dus tijdens de 2e wedstrijd hebben de leidsters Monique en Marjan zich maar in een voetbaltenue gehesen. Sommigen hadden het niet eens door, zo jong en afgetraind zien deze blommen er nog steeds uit. Anderen waren zo verrast dat de 2e wedstrijd verloren ging. De talenten kregen in de gaten dat we tussen de 3e en 4e wedstrijd verwacht werden bij een wipe-out baan, waar een prijs te winnen viel. Zodoende ging alle focus op deze activiteit. En daardoor werden ook de 3e en 4e wedstrijd nipt verloren. Maar . . . . met de wipe-out baan zetten zo’n scherpe tijd weg dat die niet meer te verbeteren viel. En hebben we gewonnen waar we voor gingen . . . . Met als beloning 15 consumptiebonnen. Na het toernooi was er nog een zeer geslaagde feestavond, waar we na 4 x de laatste 10 minuten als 1-na-laatste team moe, maar voldaan naar ons kamp gingen.

Zaterdagmorgen begon zeer relaxt. Onze toppannenkoekenbakker van Koningsdag maakte op bestelling de heerlijkste gebakken eitjes en omeletjes. 2 andere leiders hadden voor Zeeuwse bolussen gezorgd. ’s Morgens hebben we nog gebeachvoetbalt en een panty-tennisbal-waterfles spel gespeeld, waarna we naar de lunch naar Kanoa zijn gegaan. Daar hebben ze gekanood om een eiland heen, een combinatie van paintbal en boogschieten en een klim/touwparkoers over het water. Ook hier was een prijs te verdienen en die hebben we ruim gewonnen. Daarna konden de durfals nog gelanceerd worden met een kano vanaf 4 meter hoog. Wij hadden 5 van die helden in ons midden.

Na een lekker ijsje konden we terug naar de Fendert en zat de seizoensafsluiting voor dit topteam erop. In augustus beginnen we weer aan het nieuwe seizoen met een hoop nieuwe avonturen.