29-10-2017: FC Eindhoven AV MO19-1 - De Fendert MO19-1

FC Eindhoven AV MO19-1 - De Fendert MO19-1

Na drie weken zonder competitie wedstrijden stond er afgelopen zaterdag een mooie uitdaging op het programma voor de meiden van het MO19 van vv de Fendert. Een uitwedstrijd tegen de amateurs van de 2e profclub uit Eindhoven. Helaas kwamen we wat laat aan en konden we de warming-up alleen in de samenvatting doen.

Na een veldwissel konden we aan de wedstrijd beginnen. Deze begon zoals de heenreis en warming-up is gegaan, een beetje rommelig, onrustig. De meisjes uit de lichtstad kregen een paar kleine mogelijkheden die door de verdediging en topkeepster goed gepareerd werden. Hierna namen wij de regie in handen en dwongen we de tegenstander terug. Hiermee verdienden we een paar corners. Uit 1 van de corners van Britt kopte Hannah goed in. Echter de keepster hield deze wel tegen, maar niet vast, waarna Hannah attent haar buik(spieren) tegen de bal duwde en zo de bal het doel in werkte, 0 – 1 voor ons. Zonder grote kansen of mogelijkheden voor zowel ons als de tegenstander floot de scheids voor de rust.

Gelukkig had leidster Monique weer goed gezorgd voor drinken, want bij de thuisclub was hier niets voor geregeld. De 2e helft was in evenwicht, waarbij onze Britt goed stond opgesteld bij een schot wat richting de kruising ging. Deze kon ze hierdoor goed verwerken. Voetballend was het van beide partijen niet best, maar we bleven hard werken om de punten mee naar huis te nemen. Halverwege de wedstrijd namen we het initiatief weer over en hadden Daisy zeker 1 penalty verdiend toen ze in de 16 alleen voor de keepster nogal hardhandig van achteren omver werd geduwd. Het enige wat ze er aan overhield was hoofdpijn en een pijnlijke nek. Hierna zagen we weer wat combinaties waar we op trainen en met wat meer scherpte hadden we wat meer afstand kunnen nemen van de tegenstander. Maar de 0 – 1 bleef staan als eindstand en is ook goed voor 3 punten. Hebben we dat hele stuk niet voor niets gereden. Helaas had de scheidsrechter de stand (per ongeluk) verkeerd ingevoerd (omgedraaid). De KNVB dient dit de komende week te corrigeren.