30-01-2018: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Niels de Graaf!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Niels de Graaf!

Het is een troosteloze maandagavond. Het miezert en het is donker. Diverse jongens van JO11-2 zijn al gearriveerd om zo dadelijk aan hun training te beginnen. De trainer zet de pionnen uit. Onze “Vliegende Reporter” heeft een afspraak voor een diepte interview met niemand minder dan Niels de Graaf. Wanneer onze reporter een jongetje met zijn moeder ziet lopen, beseft hij dat onze pupil precies op tijd is. Wij spreken Niels in de scheidsrechters ruimte van gang 2 van v.v. de Fendert. Niels is een moderne middenvelder. Hij speelt bij de JO11-2 op het middenveld. Meestal vult onze jonge rechtspoot de centrale positie in op het middenveld. Niels vindt dit ook een fijne positie. “Je kan mee naar voren en naar achteren, dus je kan veel bewegen.” Niels is een prima speler. Hij kan snel rennen met de bal aan de voet, maar zijn belangrijkste wapen is misschien wel zijn overzicht. Tijdens de wedstrijden strooit hij veelvuldig met pasjes naar de voorhoedespelers.

Niels zit nu voor het derde seizoen op voetbal. Wanneer onze reporter vraagt naar het mooiste moment uit zijn nog prille voetballoopbaan heeft onze jonge held een verrassend antwoord in petto: “Ik vond het heel leuk toen ik in een team werd ingedeeld, waar de meeste spelers goed konden voetballen, zo ging ik van de F3 naar de F1.” Onze “Vliegende Reporter” merkt dat we te maken hebben met een heel gedreven jongen.

De favoriete club van Niels is Feijenoord. Helemaal gek is dat niet. Niels zag het levenslicht in Rotterdam en papa heeft zelfs nog bij Feijenoord gespeeld! Niels favoriete speler is Jörgensson: “Ik vind dat hij heel goed kan schieten en koppen.”

Niels, van 19 oktober 2008, zit in groep 6 van de Springplank. Zijn juf is juf Carlan en dat vindt hij een hele lieve juf. Zijn favoriete vakken op school zijn Rekenen en Knutselen. Na enig aandringen geeft onze bescheiden pupil toe dat hij Rekenen “best wel goed kan.” Niels droom is om ooit profvoetballer te worden. Onze reporter hoopt natuurlijk van harte dat Niels hierin gaat slagen.

Naast voetbal speelt Niels ook graag op de bariton. Op de Springplank is een muziekproject gestart en Niels mag de bariton zelfs mee naar huis nemen. Op de vraag van onze “Vliegende Reporter” of de buren al hebben geklaagd antwoordt Niels dat ze geen buren hebben…. .

Wanneer onze vliegende Reporter Niels vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Friet” en op de vraag of hier nog iets bij moet zegt hij resoluut “zout!”

Wij wensen Niels veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!