30-05-2018: 13e editie ITVLE

13e editie ITVLE

Aanstaande zaterdag vindt op Sportpark De Fendert het Internationaal Toernooi Voor Lagere Elftallen (ITVLE 2018) plaats.

Het ITVLE heeft in de loop van de jaren een geweldige reputatie opgebouwd die tot zelfs ver buiten onze landsgrenzen reikt. Gezelligheid en sportiviteit vormen de pijlers van het toernooi. Het is de 13e maal dat het ITVLE wordt georganiseerd, het getal "13" heeft zich in de voorbereidingen veelvuldig laten gelden. Desondanks heeft de organisatie het toch weer voor elkaar gekregen om een prachtig deelnemersveld te strikken.

We verwelkomen een aantal verenigingen, die voor het eerst meedoen. Bij de heren zijn dit FC Lienden, Waarde, SAB, De Alblas en Oranje-Blauw ’14 en bij de vrouwen Oudemolen. Verder valt op dat De Zwerver na lange afwezigheid weer aanwezig is. Daarnaast is het leuk om te vermelden dat onze Deense vrienden van Silkeborg IF na één jaar afwezigheid weer aanwezig zijn.

Wat in 2006 begon als een toernooitje met 5 teams, is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig evenement, waar reeds heel veel mensen uit binnen- en buitenland aan hebben deelgenomen. v.v. De Fendert is bijzonder trots om het ITVLE “in huis te hebben”.

De editie van dit jaar zal in het teken staan van de Jasper Valentijn Foundation. Bij Jasper werd 4 jaar geleden de ziekte van Seitelberger (INAD) vastgesteld. INAD is een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte. Naast het sportieve plezier voor de spelers en de toeschouwers, zorgen de nodige nevenactiviteiten ervoor dat het ITVLE meer is dan een voetbaltoernooi alleen.

Zo is er dit jaar de mogelijkheid om mee te doen aan ‘’stropdasschieten’’. Wat dat inhoudt, zult u aanstaande zaterdag zien. Er zijn prijzen voor de winnaars in verschillende categorieën. Ook aan de allerkleinste is gedacht met speeltoestellen en een opblaasbaar springkussen.

Onze sponsoren en suppliers zijn we zeer erkentelijk voor hun gulle bijdrage. Zij maken het mede mogelijk dat talloze mensen een mooie dag tegemoet kunnen zien aanstaande zaterdag. Verder bedankt het bestuur van v.v. De Fendert de organisatie en alle vrijwilligers die het ITVLE mogelijk maken voor hun geweldige inzet.

Wij wensen iedereen een geweldig mooi, sportief en zonnig toernooi toe en natuurlijk, veel plezier op het ITVLE Food Festival en de feestavond!

Meer informatie: