31-10-2017: Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Niek Lindelauff!

Frenky’s Chocolate Pupil van de Week: Niek Lindelauff!

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en  de temperatuur voelt waterkoud aan, wanneer onze Vliegende Reporter zich een weg baant naar Sportpark De Fendert. Immers er moet een pupil van de week worden gecontracteerd voor de wedstrijd die ons eerste elftal aanstaande zaterdag tegen WHS speelt. De jongens van JO11-1 zetten zich warm, onder de goedkeurende blikken van trainers Jelle, Robert en Siem (alfabetische volgorde...). Na kort groepsoverleg is niemand minder dan... Niek Lindelauff bereid om onze pupil van de week te zijn. Onze vliegende reporter stelde zich voor aan Niek en Niek herkende onze Reporter als één van papa’s beste vrienden vroeger... Het diepte-interview kon beginnen...

Niek speelt dus in de Fendert JO11-1 en daar is hij op meerdere plaatsen inzetbaar. Meestal speelt Niek aan de rechterkant van het middenveld. De voorkeur van Niek gaat hier ook naar uit. “Op het middenveld vind ik het fijn voetballen, omdat je veel kan bewegen en je kan goede voorzetten geven. Ik vind het leuk om assists te geven.” Het antwoord van Niek is resoluut en onze Vliegende Reporter denkt dat Niek een jongen is die weet wat hij wil. Niek is rechtsbenig. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn snelheid en conditie. Ook beschikt Niek over een gezonde portie felheid. Het mooiste moment uit zijn nog prille carrière, is het maken van 5 doelpunten in één wedstrijd en dat nog wel met nieuwe schoenen. De favoriete club van Niek is Ajax. Wanneer onze Reporter vraagt of Niek door zijn vader is beïnvloed, antwoordt hij volmondig:  ”Ja!”

Niek, van 3 juli 2007, zit nu al weer een aantal jaren op voetbal. Dit is zijn 4e seizoen. Niek zit op de Kennedyschool in groep 6 bij juffen Christel en Margriet. Zijn favoriete vakken op school zijn Spelling en Taal: “Dat kan ik nu eenmaal goed en ik vind het leuk.” Wanneer onze vliegende Reporter Niek vraagt naar zijn lievelingseten, antwoordt hij meteen enthousiast: “Friet!”. “Maar dan wel graag een kroket erbij.” “En als mama zelf de frietjes bakt, vind ik ze het allerlekkerst.” Niek heeft de wens om later profvoetballer te worden en aangezien hij geen andere hobby’s heeft dan voetbal zou dat wellicht voor hem zijn weggelegd? Onze Vliegende Reporter hoopt natuurlijk van wel.

Wij wensen Niek veel plezier toe zaterdag, tussen de echte grote jongens van de club!

De Pupil van de week wordt gesponsord door Frenky’s Chocolate Paradise!